Marinerad fläskfilé
Marinerad fläskfilé blir god med vitlök, olivolja, soja, honung och örtkryddor.
Perfekt att grilla, steka eller ugnsteka.
Tillagning
- Putsa fläskfilén och skär bort den sega senan.
- Lägg fläskfilén i en skål och tillsätt marinaden. Blanda runt och låt filén marinera i kylen övertäckt i en halvtimme. Hit kan du förbereda och marinera längre, ex. över natten.
- Blanda gärna lite extra marinad i en skål vid sidan att pensla under grillningen.
- Tänd under tiden grillen och förbered önskade tillbehör. Grilla fläskfilen hel runt om i några minuter. Ta upp från grillen och lägg på en skärbräda. Skär ca 8 bitar (2 var), grilla sedan bitarna 3-4 minuter på varje sida så att fläskfilébitarna blir genomstekta. Pensla ev. med mer marinad.
- Lägg upp den grillade fläskfilébitnarna på fat och servera med önskade tillbehör.
Serveringsförslag
Servera förslagsvis med tillbehör som potatis, sås och sallad till. Några förslag jag kommer på är:
- Klyftpotatis, rostad potatis, kokt färskpotatis.
- Sås som kall sweet chilisås, coleslaw, svampsås, guacamole, tzatziki osv.
- Tomat- och grönsallad och/eller grillad paprika eller andra grillade grönsaker passar också till.
Portionsberäkning
Köp en fläskfilé och räkna 130-150 gram per portion. Spara förslagsvis resten av fläskfilén i portionsbitar frysen.
Varianter
Istället för torkade kryddor så kan du ta 2 kvistar färsk timjan, 0,5 kvist färsk rosmarin samt 3 blad salvia.
Uppskattat näringsvärde per portion: 210 kcal