Grönsallad med tomat, avokado och rödlök

Introduktion och förberedelse

Grönsallad med tomat, avokado och rödlök passar som tillbehör till det mesta och till fest, buffé och till vardags.

Val av grönsallad

Du kan ta valfri grönsallad på påse - babyspenat, ruccola, maché, mangoldskott eller blandningar som bistro, grillsallad osv.

Eller köpa salladshuvuden som romansallad, isbergssallad, kruksallad, rossi-sallad och plocka samt skölja till sallad. Blanda gärna olika sorter.

Varianter

Några andra ingredienser som passar i salladen är tärnad eller skivad gurka, tärnad paprika, finriven morot, råriven zucchini, majs, kokta vita eller svarta bönor, kikärtor, svarta linser, tärnat äpple blandade med lite citronsaft, smulad fetaost med mera.

Serveringsförslag

4 portioner sallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 65 gram valfri blandad grönsallad, en påse
  • DRESSING: 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk olivolja, rapsolja eller solrosolja
  • 2 msk vinäger som lagrad röd vinäger, vit balsamvinäger eller äppelcidervinäger
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Dela avokadon, släng kärnan (eller plantera den), gröp ur den med en sked och skiva den.
  2. Skär tomaterna som du vill ex. tärningar.
  3. Skala, dela och skiva rödlöken.
  4. Skölj salladen, skaka av, riv sönder och blanda ihop all sallad i en skål.
  5. DRESSING: Blanda senap med resten av ingredienserna i en skål.
  6. Hit kan du förbereda och ha i kylen.
  7. Precis innan servering så skedar du över dressingen över salladen. Eller servera den i en liten skål bredvid så får alla ta som de vill.
E-mail
Medel: 3.5 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 87 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-08