Linssoppa med morot

Linssoppa med morot, röda linser, färsk ingefära, rostade pumpafrön, kokos, gurkmeja och chili.
Nyttig, billig och god serverad med surdegsbröd till sopplunch, enkel middag eller ta med till jobblunchen.
Här en stor omgång. Det du ej äter upp kan man spara i kyl eller frysa in i portioner.

8 portioner linssoppa med morot

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 500 gram morötter
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 2,5 liter vatten
  • 4 krm gurkmeja
  • 3 buljongtärningar grönsak
  • 1,5 tsk salt
  • 3 krm chiliflakes
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche eller Oatly Fraiche
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 50 gram färsk ingefära
  • 500 gram röda linser
  • 1 dl rostade kokosflingor
  • Tillbehör: 2 dl rostade pumpafrön

Tillagning

  1. Skala och hacka löken samt vitlöken.
  2. Skala morötter och skär i tunna skivor.
  3. Fräs lök, vitlök och morötter i en stor kastrull med olivolja.
  4. Tillsätt vatten och buljongtärning, gurkmeja, chiliflakes och svartpeppar.
  5. Rör om och koka på medelvärme i 20 minuter. Rör om då och då.
  6. Skala och hacka eller riv ingefäran så fint du kan.
  7. Tillsätt ingefära och vinäger.
  8. Mixa soppan slät med en stavmixer.
  9. Tillsätt linser och koka i ytterligare 15 minuter. Rör om då och då.
  10. Rosta kokos och tillsätt till soppan.
  11. Rosta pumpafrön och servera med ex. surdegsbaguette till soppan.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer