Morotssoppa med spiskummin och kokos

En morotssoppa som är nyttig, billig och god.
Räkna 6-12 morötter ca 1 kg.
Passar till 4 lätta huvudrätter eller 6 förrätter. Servera med varmt bröd som ex. ciabatta eller baguette. Gärna med färskost med örter.
Vid servering av morotssoppan kan du också ha en msk matyoghurt eller creme fraiche i varje tallrik vid servering.

4 portioner morotssoppa med spiskummin och kokos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 kg morötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk hackad färsk ingefära
  • 1 tsk röd currypasta (valfritt obs starkt)
  • 0,5 tsk mald spiskummin
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skala och skär lök och morötter i bitar. Fräs i olivolja med ingefära, spiskummin och currypasta i fem minuter.
  2. Tillsätt kokosmjölk och 1 liter vatten lite i taget.
  3. Koka morotssoppan i 25 minuter.
  4. Mixa soppan med en stavmixer för en slät soppa eller mosa sönder morötterna för hand ex. med en potatisstöt.
  5. Smaka av soppan med grönsaksbuljong, salt och vitpeppar.
  6. Garnera med grovhackad bladpersilja eller färsk koriander.
  7. Servera morotssoppan med nybakt bröd.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer