Morotssoppa med spiskummin och kokos

Introduktion och förberedelse

Morotssoppa med god smak av spiskummin och kokos. Nyttig, billig och god.

Serveringsförslag

  • Vid servering av morotssoppan kan du också klicka i en msk matyoghurt eller crème fraiche i varje tallrik.
  • Ett gott bröd passar till som bake-off baguette, surdegsbröd, baguette eller hembakt bröd som ciabatta, surdegsbröd, grissini, baguette eller brytbröd. Då kan man även ha ett lyxigt pålägg som färskost.
  • Eller med varma mackor eller ostgratinerade breadsticks.
  • Gott efter är en efterrätt som en klassisk äppelpaj.

4 portioner eller 6 förrätter morotssoppa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 kg morötter, 6-12 morötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk hackad färsk ingefära
  • 1 tsk röd currypasta (valfritt obs starkt)
  • 0,5 tsk mald spiskummin
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 4 msk hackad bladpersilja eller färsk koriander till garnering

Tillagning

  1. Skala och skär lök och morötter i bitar. Fräs i olivolja med ingefära, spiskummin och currypasta i fem minuter.
  2. Tillsätt kokosmjölk och 1 liter vatten lite i taget.
  3. Koka morotssoppan i 25 minuter.
  4. Mixa soppan med en stavmixer för en slät soppa eller mosa sönder morötterna för hand ex. med en potatisstöt.
  5. Smaka av soppan med grönsaksbuljong, salt och vitpeppar.
  6. Garnera med grovhackad bladpersilja eller färsk koriander.
  7. Servera morotssoppan med nybakt bröd.
E-mail
Medel: 4 (16 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 92 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-07-06