Lax med fetaosttäcke

Ugnsbakad lax toppad med ett täcke av smulad fetaost, crème fraiche och spenat.
Gott med kokt potatis, klyftpotatis, pressad potatis, rostade rotfrukter, pasta eller ris.
Tips är att även blanda lite extra sås av crème fraiche och smulad fetaost.

4 portioner lax med fetaosttäcke

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé utan ben, a ca 140 gram styck
  • 150 gram frusen spenat
  • 75 gram fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 msk olivolja eller smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en ugnsform ca 25-30 cm med olivolja.
  3. Lägg i laxbitarna.
  4. Tina spenaten i en kastrull eller i mikron.
  5. Smula fetaost i en bunke och blanda med creme fraiche, spenat samt salt och vitpeppar.
  6. Bred fetaostblandningen över laxen som ett täcke.
  7. Grädda laxen i 20 minuter i mitten av ugnen.
  8. Förbered önskat tillbehör att servera till din lax med fetaosttäcke.
E-mail
Medel: 4.7 (10 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer