Snabb fisk i ugn fiskgratäng

Snabb fisk i ugn. En supergod och enkel fiskgratäng med grädde, purjolök, champinjoner samt ost.
Tillbehör till snabb fisk i ugn kan vara pressad potatis, kokt potatis, potatismos, råris, basmatiris; samt grönsaker som kokta gröna ärtor, broccoli och morot.

4 portioner snabb fisk i ugn

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 st purjolök
  • 10 st champinjoner
  • 1 msk smör
  • 600 g fiskfilé, t ex sej, torsk eller hoki
  • 3 msk citronsaft
  • 1 dl mjölk
  • 3 tsk torkad dragon
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven smakrik lagrad ost

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela och skölj purjolöken och skär i skivor. Rensa och skiva svampen.
  3. Fräs svamp och lök i smör i några minuter under omrörning och lägg i en ugnssäker form.
  4. Lägg fisken på svampen och löken. Pressa över citron och häll i mjölken. Strö över dragon. Salta och peppra. Häll i grädde och strö över ost.
  5. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen 20-25 minuter.
  6. Låt svalna något och servera med pressad potatis; kokt potatis; potatismos; råris; basmatiris; samt grönsaker som kokta gröna ärtor, broccoli och morot.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer