Grön ärtsoppa med kokosmjölk

En vegan och vegetarisk ärtsoppa med thaismaker. Enkel, god och nyttig att laga.
En ärtsoppa med smak av grön curry, lök, färsk koriander, limeblad, lime, socker, salt, grönsaksbuljong och kokosmjölk.
Kan serveras med gott bröd eller thairis.
Limebladen äter man inte - de är bara med för smakens skull.

4 portioner grön ärtsoppa med kokosmjölk

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 800 gram gröna ärtor
  • 1 gul lök
  • 4 msk solrosolja eller valfri olja
  • 3 tsk grön curry
  • 8 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk socker
  • 2 krm salt
  • 1 burk kokosmjölk
  • 5 limeblad
  • 1 lime
  • 0,5 kruka färsk koriander

Tillagning

  1. Skala och hacka lök.
  2. Fräs löken i olja några minuter.
  3. Tillsätt grön curry och fräs en minut till.
  4. Tillsätt ärtor. De kan tillsättas frysta eller tinade.
  5. Fräs några minuter till.
  6. Tillsätt vatten, buljongtärning, socker och salt.
  7. Koka på medelvärme i 15 minuter.
  8. Skär ut tre limeklyftor och spara till servering. Pressa i resten av limesaften i soppan.
  9. Grovhacka färsk koriander.
  10. Mixa ärtsoppan med en stavmixer eller i en matberedare.
  11. Koka upp och tillsätt kokosmjölk, limeblad och nästan all färsk koriander (spara lite till garnering).
  12. Smaka av ärt- och kokossoppan med salt.
  13. Grön ärtsoppa med kokosmjölk är klar att serveras.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer