Vegetarisk thaigryta

Vegetarisk thaigryta med grönsaker i röd curry och kokosmjölk. Servera thaigrytan med klibbigt thairis eller basmatiris.

Man kan ha olika grönsaker i thaigrytan. Du kan byta efter tillgång. Röd eller gul paprika, champinjoner samt en burk bambuskott är också gott i thaigryta.

Du kan byta röd currypasta mot grön currypasta.

4 portioner vegetarisk thaigryta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 200 gram vitkål
  • 2 morötter
  • 1 zucchini (valfritt)
  • 4 msk olja
  • 1 tsk röd currypasta
  • 2 tsk torkade limeblad eller några hela limeblad
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 tumme färsk ingefära
  • 1 burk kokosmjölk
  • 5 dl vatten och 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl grovt hackad ananas från burk eller färsk ananas
  • 200 gram brytbönor
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk maizena (valfritt)

Tillagning

  1. Förbered och sätt på ris om du vill ha det till thaigrytan.
  2. Skala och hacka löken grovt. Hacka vitlök fint.
  3. Skär vitkål i bitar.
  4. Skala morötter. Strimla dem.
  5. Fräs lök, vitlök, vitkål och morot i oljan.
  6. Tillsätt currypasta, kokosmjölk, vatten eller buljong och limeblad.
  7. Skala ingefäran och hacka den grovt. Strimla citrongräset grovt. Tillsätt till thaigrytan.
  8. Skär ananas i bitar och tillsätt till thaigrytan.
  9. Tillsätt brytbönorna.
  10. Låt koka i fem till tio minuter.
  11. Hacka färsk koriander och tillsätt till thaigrytan.
  12. Smaka av thaigrytan med salt samt röd currypasta till önskad styrka och smak.
  13. Du kan reda grytan om du vill med en msk maizena utrört i några msk vatten till önskad tjocklek. Thaigrytan ska dock vara rätt lös.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer