Fisk i folie

Fisk och grönsaker får en mycket god smak i foliepaket. Ett nyttigt, enkelt och gott recept på med potatis, smör eller olivolja, zucchini, aubergine, purjolök, paprika, tomat och persilja. Smidigt att laga om du har kokt potatis över.
Istället för torsk kan du ta sej, lax eller annan valfri matfisk.
Foliepaketet kan lagas i ugnen eller på grillen.
Annat gott i är strimlad klyftad rödlök, pressad vitlök, färsk basilika, chiliflakes, spenat och pesto.
Servera gärna med valfri sallad till som ex. grönsallad, bönsallad, tomatsallad, spenatsallad osv.

4 portioner fisk i folie

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 bitar torsk ca 120 gram styck
  • 4 msk smör
  • 4 msk olivolja
  • 6 kokta potatisar som delikatesspotatis
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 aubergine
  • 0,5 zucchini
  • 2 tomater eller 8 körsbärstomater
  • 20 cm purjolök
  • 4 msk hackad persilja
  • 2 krm timjan
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Har du ej kokt potatis så får du koka det. Dela potatisen i grova bitar. Koka potatis mjuk i ca 20 minuter. Har de fina skal kokar du med skalen annars får du skala dem innan du skär dem i bitar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skölj och tärna paprika. Skölj, dela och strimla zucchini samt aubergine. Skölj och dela tomater. Skölj och strimla purjolök.
  4. Dra av fyra ark folie ca 40x40 cm.
  5. Smörj med smör och olivolja i mitten på varje folieark.
  6. Lägg en bit torsk i mitten.
  7. Fördela grönsaker och potatis runt och på fisken.
  8. Strö över hackad persilja. Salta och peppra samt strö över timjan.
  9. Vik ihop till foliepaket.
  10. Laga foliepaketen i mitten av ugnen eller på grillen i 15-20 minuter.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer