Torsk i foliepaket

Torsk i foliepaket med spenat, tomat, lök, morot, grädde eller crème fraiche smaksatt med vitlök, vitt vin, örter och chili.

Välj krav- eller msc-märkt torsk. Du kan laga foliepaketen på grillen eller i ugnen (225 grader).

4 portioner torsk i foliepaket

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 portionsbitar torsk à ca 120 gram styck
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chiliflakes eller ca 2 msk hackad röd chili
  • 4 msk hackad persilja
  • 4 msk hackad gräslök
  • 2 morötter
  • 300 gram färsk spenat eller 2 dl frusen (tinad) bladspenat
  • 2 msk olivolja
  • 8 cocktailtomater
  • 2,5 dl grädde eller crème fraiche
  • 4 msk vitt vin
  • 4 ark folie ca 30x40 cm stora
  • Tillbehör: ca 8-12 kokta potatisar eller kokt råris, tagliatelle (häll då såsen och fisken ur foliepaketet över pastan).

Tillagning

  1. Tänd grillen eller sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja koka potatis eller annat tillbehör som ris (eller koka upp vatten till pasta).
  3. Klipp ut och lägg arken med folie bredvid varandra.
  4. Gnid in smör i mitten på arken.
  5. Lägg en bit torsk på varje ark.
  6. Fördela salt, peppar, pressad vitlök, chili, hackad persilja och hackad gräslök på torsken.
  7. Skala, dela och strimla morötterna och fördela över fisken.
  8. Skölj och fräs spenaten i en stor stekpanna med lite olivolja.
  9. Skölj och dela tomaterna och lägg runt torsken.
  10. Fördela spenaten runt och över torsken.
  11. Vik upp över och under kanterna på foliet. Vik sedan upp hörnorna så att vätska ej kan rinna ut.
  12. Häll på och fördela grädde eller klicka i crème fraiche samt vitt vin i foliepaketen.
  13. Vik upp och ihop ändarna. Vik ihop foliekanterna längs med toppen.
  14. Grilla eller ugnsbaka foliepaketen i ca 15 minuter.
  15. Servera foliepaketen med önskat tillbehör som ex. kokt potatis, ris eller pasta.
  16. Var försiktig när du viker upp folien så du ej bränner dig. Torsken kan ätas direkt ur folien eller så kan innehållet hällas ut på tallriken.
E-mail
Medel: 3.8 (16 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer