Foliepaket med rotfrukter

Kålrot, palsternacka och potatis med grädde, vitlök och purjolök.
Gott som sås och tillbehör i ett. En slags rotfruktsgratäng i foliepaket.
Foliepaketen kan förberedas i god tid och förvaras i kylen. Sedan värms rotfruktspaketen i ugn, på grill eller i glöd till servering.
Andra rotfrukter som morot och rotselleri blir också gott.

4 portioner foliepaket med rotfrukter

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 300 gram kålrot
  • 300 gram palsternacka
  • 300 gram fast potatis
  • 2 msk smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 2,5 dl grädde
  • 0,5 purjolök
  • 1 rödlök

Tillagning

  1. Skala rotfrukter och potatis. Dela dem i grova delar ca 3x3 cm.
  2. Koka rotfrukter och potatis mjuka ca 15-20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader eller tänd utegrill.
  4. Förbered under tiden för foliepaketen: klipp ut 4 ark folie ca 40x30 cm styck.
  5. Smält smör eller mikra det mjukt.
  6. Skala och pressa samt blanda runt vitlöken med smöret. Pensla smör i mitten på folien ca 20x20 cm.
  7. Rensa, dela och skölj samt strimla purjolöken. Skala och strimla rödlöken.
  8. Fördela potatis och rotfrukter i foliearken.
  9. Strö över purjolök, rödlök, salt och vit- eller svartpeppar.
  10. Fördela grädde över potatisen. Akta så det ej rinner ut.
  11. Vik upp kanterna på folien längs långsidan till mitten och vrid sedan ihop hörnen och vik upp dem till paket.
  12. På utegrill: lägg rotfruktspaketen på grillen och placera gallret en bit upp. Låt de helst stå i en kvart eller 20 minuter tills de är genomvarma.
  13. I ugn: sätt foliepaketen i en långpanna och grädda dem i 20 minuter tills de är genomvarma.
  14. Vik upp kanterna och servera rotfruktspaketen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer