Bookmaker toast

Bookmaker toast som är en lyxig god varm macka med kött som entrecote eller biff med stark senap, tomat, äggula, riven pepparrot, sallad på en stor god skiva rostat bröd, typ lantbröd.
Orkar du inte göra senapsdressing så går det bra med bara stark senap som Dijonsenap på brödet.
Istället för rött kött blir samma rätt god med kycklingfile, lax eller vegetarisk med quornfile.

1 portioner Bookmaker toast

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 130 gram mört kött som entrecote, biff eller oxfilé
  • 1 msk smör eller olivolja
  • 1 stor skiva ljust bröd, gärna rustikt lantbröd
  • 3 skivor tomat
  • 2 blad sallad av isberg eller roman
  • 2 tunna skivor rödlök
  • 1 msk finriven pepparrot
  • 1 äggula
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar (gärna nymalen)
  • Dressing till Bookmaker: 1 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vinäger, röd eller vit

Tillagning

  1. Blanda dressingen i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär tomat, rödlök och förbered salladen.
  3. Riv pepparroten fint.
  4. Salta och peppra köttet.
  5. Stek köttet i smör eller olivolja så att det får färg på varje sida och låt det sedan steka/vila på svag värme i ytterligare någon minut tills stekgraden är som du vill ha den. Du kan prova att skära ett snitt eller känna om den är hård är den välstekt, som nästippen är den medium. Det går också bra att grilla köttet såklart eller använda grillpanna.
  6. Rosta eller stek brödet vid sidan av köttet så det får lite färg.
  7. Förslag att lägga ihop din Bookmaker toast: lägg upp brödet på en tallrik, lägg på sallad, tomatskivor, rödlök samt ringla över dressingen och lägg sedan på köttbiten.
  8. Toppa med en hög riven pepparrot som du gör en liten grop i där du placerar äggulan.
  9. Salta och peppra på toppen och så är din Bookmaker toast redo för servering.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer