Tomat och avokadosallad

Sallad med tomat och avokado som salladstillbehör till paj, buffe, som tillbehör eller grillat. Extra god blir salladen med ekologiska tomater då de fått mogna lite extra. Vidare en fin kallpressad olivolja, fin vinäger, flingsalt samt nymalen svartpeppar.

4-6 portioner tomat och avokadosallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 4 kvisttomater
  • 2 avokado
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk röd- eller vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 dl solrosskott, machésallad eller valfri grönsallad

Tillagning

  1. Skölj och tärna tomaterna och lägg i en skål.
  2. Dela avokadon på mitten (skär runt kärnan och vrid isär).
  3. Slå in kniven i kärnan och vrid till så lossnar den.
  4. Gröp ur avokadon med en sked och tärna avokadons fruktkött. Lägg i skålen med tomater.
  5. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar.
  6. Toppa ev. med solrosskott, machésallad eller valfri sallad.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer