Thairyta med röd curry

Thaigryta med röd curry. Servera som hel rätt eller en av flera med thairis eller basmatiris.
Också gott i thaigryta är paprika i bitar, vattenkastanjer, böngroddar, bambuskott, färsk eller ananas på burk, morot eller grönsaker efter smak.

4 portioner thaigryta med röd curry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 4 tsk röd currypasta
  • 3 msk olja
  • 400 g kokosmjölk
  • 800 g kyckling utan ben, quornbitar eller grytbitar av skinka eller nöt
  • 1 äggplanta
  • 2 små röda chilifrukter
  • 2 msk ljus soja
  • 4 msk fisksås
  • 5 limeblad
  • 10 blad basilika, gärna röd thaibasilika
  • 4 port thairis som tillbehör

Tillagning

  1. Börja koka ris om du valt mört kött som ej behöver koka länge. Har du valt grytbitar så får du koka dem upp mot 45 minuter. Börja då koka ris senare.
  2. Stek currypasta i olja i en gryta eller wok.
  3. Tillsätt kokosmjölken och 2 dl vatten. Koka upp.
  4. Strimla kyckling eller annat kött som ex. grytkött i bitar.
  5. Tärna äggplantan.
  6. Hacka chili.
  7. Tillsätt kyckling eller kött, soja, fisksås, äggplanta, chili och limeblad. Låt sjuda tills kycklingen är färdig cirka 15 minuter. Koka annat kött tills det är mört. Oxgrytbitar kokar du i en timme och spär med lite vatten då och då.
  8. Hacka basilika grovt och rör ner i grytan innan servering med jasminris och grönsaker.
  9. Servera thaigryta med kokt thairis eller basmatiris.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer