Thaigryta med kyckling
Thaigryta med kyckling, grön curry och kokosmjölk. God med klibbigt thairis eller jasminris.
Istället för grön curry kan du ta röd currypasta.
Här har jag garnerat thaigrytan med mangoldblad. Du kan också ha i bambuskott, morot, vitkål, zucchini eller mangold.
Tillagning
- Skär kycklingen i strimlor.
- Skala och finhacka löken. Lägg i en stor kastrull.
- Häll i oljan.
- Skölj, skär bort fästet och finhacka chilifrukten och tillsätt den.
- Skala ingefäran och hacka den grovt.
- Krossa citrongräsets rot och dela den i tre delar och tillsätt.
- Skala och hacka vitlök och tillsätt.
- Tillsätt kycklingen.
- Fräs allt i grytan i ca 5 minuter under omrörning.
- Tillsätt kokosmjölk, 5 dl vatten, fisksås, sesamolja, grön curry, limeblad, färsk koriander och thaibasilika.
- Låt koka upp.
- Skölj och dela blomkålen i delar och tillsätt dem.
- Skölj, dela, gröp ur och skär paprikan i bitar samt tillsätt.
- Rensa, dela och skölj purjolöken. Skär i grova bitar och tillsätt.
- Skär broccoli i buketter och tillsätt dem. Rör om.
- Låt thaigrytan med kyckling koka fem minuter till.
- Smaksätt med salt och socker. Tillsätt ev. mer fisksås, grön curry eller sesamolja.
- Servera thaigrytan med kyckling med ris som thairis eller jasminris.
Uppskattat näringsvärde per portion: 175 kcal