Smörgåstårta Skagen med räkor
Hemgjord smörgåstårta med skagenröra med räkor, ägg och dill.
En god, snabb och klassisk smörgåstårta med skagen-tema.
Tillagning
- Lägg brödet tre och tre. Skär bort kanterna på brödet. Gör tre rundlar med hjälp av en form, tallrik eller skär efter en mall, ca 22 cm i diameter.
- Hacka räkorna utan skal grovt.
- Hacka äggen och blanda med räkor, gräslök och dill samt creme fraiche till en röra. Smaksätt med salt och peppar.
- Lägg en av brödbottnarna på ett serveringsfat. Bred på hälften av fyllningen. Täck med nästa botten och bred på resten av fyllningen. Lägg på de återstående bröden och tryck till. Bred majonnäs ovanpå och runt kanterna. Strö på hackad gräslök och dill.
- Skala räkorna till garneringen.
- Bred eller klicka ut löjrom eller kaviar ovanpå och dekorera med räkor.
- Garnera runt kanten och på toppen med gurkskivor och citronklyftor.
Tips
- Du kan köpa färdig skagenröra.
- Vill du göra en rund smörgåstårta så kan du byta bröd till halvor av ljusa Hönökakor och lägga ihop. Lägg ihop med fyllningen dagen innan. Garnera sedan dagen efter.
Uppskattat näringsvärde per portion: 722 kcal