Smörgåstårta Skagen med räkor

Introduktion och förberedelse för tillagning

Hemgjord smörgåstårta med Skagenröra med räkor, ägg och dill. En god, snabb och klassisk smörgåstårta med Skagen-tema. Du kan också köpa färdig Skagenröra.

10 bitar smörgåstårta

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 9 skivor vitt landgångsbröd
  • Fyllning skagenröra: 500 gram skalade räkor i lag
  • 4 hårdkokta ägg
  • 0,5 dl finhackad gräslök
  • 0,5 dl finhackad dill
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • Garnering: 2 dl majonnäs
  • 1 dl finklippt gräslök eller dill
  • 50 gram löjrom eller röd stenbitsrom
  • 1 färsk gurka
  • 10 klyftor citron
  • 20 räkor med skal

Tillagning

  1. Lägg brödet tre och tre. Skär bort kanterna på brödet. Gör tre rundlar med hjälp av en form, tallrik eller skär efter en mall, ca 22 cm i diameter.
  2. Hacka räkorna utan skal grovt.
  3. Hacka äggen och blanda med räkor, gräslök och dill samt creme fraiche till en röra. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Lägg en av brödbottnarna på ett serveringsfat. Bred på hälften av fyllningen. Täck med nästa botten och bred på resten av fyllningen. Lägg på de återstående bröden och tryck till. Bred majonnäs ovanpå och runt kanterna. Strö på hackad gräslök och dill.
  5. Skala räkorna till garneringen.
  6. Bred eller klicka ut löjrom eller kaviar ovanpå och dekorera med räkor.
  7. Garnera runt kanten och på toppen med gurkskivor och citronklyftor.
E-mail
Medel: 4.4 (21 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-03

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.