Saft med citronmeliss

Introduktion och förberedelse för tillagning

Svalkande saft med smak av citronmeliss. Spä med vatten om smaken är för kraftig. God som törstsläckare, till mat eller drinkar.

2 liter saft

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 liter blad citronmeliss
  • 1 skivad lime
  • 1 dl socker

Tillagning

  1. Koka upp två liter vatten. Ta av från värmen och tillsätt citronmelissen, sockret och limefrukten. Låt svalna.
  2. Plocka upp blad och lime eller sila.
  3. Servera saften väl kyld och gärna med is. Späd med kallt vatten om du önskar.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-08

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.