Saft med citronmeliss

Introduktion och förberedelse

Svalkande saft med smak av citronmeliss. Spä med vatten om smaken är för kraftig. God som törstsläckare, till mat eller drinkar.

2 liter saft

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 liter blad citronmeliss
  • 1 skivad lime
  • 1 dl socker

Tillagning

  1. Koka upp två liter vatten. Ta av från värmen och tillsätt citronmelissen, sockret och limefrukten. Låt svalna.
  2. Plocka upp blad och lime eller sila.
  3. Servera saften väl kyld och gärna med is. Späd med kallt vatten om du önskar.
E-mail
Medel: 4.3 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 72 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.