Revbensspjäll till jul

Introduktion och förberedelse

Revbensspjäll till jul ugnsstekta med ingefära och sirap. Tjocka revbensspjäll med mörk färg av soja och balsamvinäger.

Kokspadet från revbenen kan du koka ärtsoppa eller kålsoppa på. Istället för torkad ingefära kan du ta två msk hackad färsk ingefära.

8 portioner revbensspjäll till jul

  • Förberedelse: 1 tim
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 1 tim 30 min

Ingredienser

  • 1,5 kg tjocka revbensspjäll, gärna med svål
  • 2 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • Marinad: 1 msk mald ingefära
  • 4 msk sirap, ljus eller mörk
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk senapspulver ex Colmans
  • 2 krm mald vitpeppar

Tillagning

  1. Skär upp revbenen i grova bitar ex. 3-4 stycken.
  2. Lägg dem i en stor kastrull och täck med vatten.
  3. Koka upp och skumma med en slev.
  4. Tillsätt lagerblad, vitpeppar och salt.
  5. Låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter.
  6. Blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål.
  7. Ta upp revbenen och lägg på en skärbräda. Skär gärna upp revbenen i lagom stora bitar så de är lätta att ta för gästerna sedan och de slipper skära i dem.
  8. Lägg revbenen i skålen med marinad. Vänd runt dem. Hit kan du förbereda revbenen om du önskar och förvara dem i kylen eller frysa dem.
  9. Sätt ugnen på 200 grader.
  10. Lägg upp de marinerade revbenen i en ugnsform.
  11. Stek revbenen i ca 20 minuter så att de får fin brun färg och är genomvarma.
  12. Revbensspjällen är klara att servera.
E-mail
Medel: 4 (297 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 734 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-30