Revbensspjäll till jul

Revbensspjäll till jul ugnsstekta med ingefära och sirap. Tjocka revbensspjäll med mörk färg av soja och balsamvinäger.

Kokspadet från revbenen kan du koka ärtsoppa eller kålsoppa på. Istället för torkad ingefära kan du ta två msk hackad färsk ingefära.

8 portioner revbensspjäll till jul

  • Förberedelse: 1 tim
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 1 tim 30 min

Ingredienser

  • 1,5 kg tjocka revbensspjäll, gärna med svål
  • 2 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • Marinad: 1 msk mald ingefära
  • 4 msk sirap, ljus eller mörk
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk senapspulver ex Colmans
  • 2 krm mald vitpeppar

Tillagning

  1. Skär upp revbenen i grova bitar ex. 3-4 stycken.
  2. Lägg dem i en stor kastrull och täck med vatten.
  3. Koka upp och skumma med en slev.
  4. Tillsätt lagerblad, vitpeppar och salt.
  5. Låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter.
  6. Blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål.
  7. Ta upp revbenen och lägg på en skärbräda. Skär gärna upp revbenen i lagom stora bitar så de är lätta att ta för gästerna sedan och de slipper skära i dem.
  8. Lägg revbenen i skålen med marinad. Vänd runt dem. Hit kan du förbereda revbenen om du önskar och förvara dem i kylen eller frysa dem.
  9. Sätt ugnen på 200 grader.
  10. Lägg upp de marinerade revbenen i en ugnsform.
  11. Stek revbenen i ca 20 minuter så att de får fin brun färg och är genomvarma.
  12. Revbensspjällen är klara att servera.
E-mail
Medel: 4.3 (45 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer