Ramslökspopcorn

Introduktion och förberedelse

Ramslökspopcorn - krydda dina hempoppade popcorn med torkad ramslök, flingsalt och smör. Ramslök har en mild vitlökssmak och påminner om gräslök i smaken. Gott med en kall IPA och annat plock som salami, chips, ölkorv osv.

Du kan torka egen ramslök och blanda till ramslökssalt eller köpa torkad ramslök i affären och blanda med flingsalt.

Ramslökssalt och smält smör tillsätts efter att du poppat popcornen i olja. Räkna att en deciliter majskorn räcker till en liten skål popcorn för 2 portioner. Hur många den egentligen räcker till är svårt att säga och beror på hur mycket var och en äter såklart. Skulle popcornen ta slut så går det snabbt att poppa mer popcorn.

2 portioner ramslökssalt

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 1 dl majskorn
  • 2 msk matolja, ex. majsolja, solrosolja eller rapsolja (ska tåla hög värme)
  • 1/2 tsk flingsalt eller gourmetsalt
  • 1 msk torkad ramslök (eller valfri mängd)
  • 2 msk smör

Tillagning

  1. Plocka fram en stor kastrull eller gryta med tättslutande lock.
  2. Tillsätt oljan.
  3. Mät upp majsgryn och häll i. Skaka runt i oljan.
  4. Hetta upp oljan och majskornen under lock tills de börjar poppa. Skaka då och då och håll i locket med en grytvante så att inte locket far upp och popcornen invaderar köket.
  5. Sänk värmen till hälften och fortsätt poppa tills inga majskorn poppar längre.
  6. Ta av från värmen och vänta någon minut så att inget majskorn poppar när du lyfter locket.
  7. Smält smör i sen skål i mikron eller i en kastrull. Vänd runt smör, flingsalt och torkad ramslök med popcornen.
  8. Häll upp popcornen i en skål. Smaka om det behövs mer ramslök och salt.
  9. Servera ramslökspopcornen nypoppade.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 414 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02