Tryffelpopcorn

Introduktion och förberedelse

Poppa popcorn med tryffelsalt. Tryffelpopcorn med mer vuxen smak om man kan säga så. Festliga och lyxiga med smak av smör och tryffel. Goda med en kall IPA och annat plock som salami, chips, ölkorv osv.

Tryffelsalt och lite smält smör tillsätts efter att du poppat popcornen i olja. Räkna att en deciliter majskorn räcker till en liten skål popcorn för 2 portioner.

Hur många det egentligen räcker till är svårt att säga och beror på hur mycket var och en äter såklart. Skulle popcornen ta slut så går det snabbt att poppa mer popcorn.

Tryffelsalt finns i välsorterade butiker på gourmet-hyllan eller liknande. Har du tryffelolja så blanda de med smält smör först -ta bara någon droppe då det smakar mycket.

Har du gott om pengar kan du givetvis riva över färsk tryffel - svart eller vit - och blanda runt.

2 portioner tryffelpopcorn

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 1 dl majskorn
  • 2 msk matolja, ex. majsolja, solrosolja eller rapsolja (ska tåla hög värme)
  • 1 krm tryffelsalt
  • 2 msk smör

Tillagning

  1. Plocka fram en stor kastrull eller gryta med tättslutande lock.
  2. Tillsätt oljan.
  3. Mät upp majsgryn och häll i. Skaka runt i oljan.
  4. Hetta upp oljan och majskornen under lock tills de börjar poppa. Skaka då och då och håll i locket med en grytvante så att inte locket far upp och popcornen invaderar köket.
  5. Sänk värmen till hälften och fortsätt poppa tills inga majskorn poppar längre.
  6. Ta av från värmen och vänta någon minut så att inget majskorn poppar när du lyfter locket.
  7. Smält smör i sen skål i mikron eller i en kastrull. Vänd runt smör och tryffelsalt med popcornen.
  8. Häll upp popcornen i en skål. Smaka om det behövs mer tryffelsalt. Lite flingsalt kan man också ha på om du vill.
  9. Servera tryffelpopcornen varma och nypoppade.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 414 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.