Potatissallad med soltorkad tomat, kapris och vårlök

Potatissallad med fransk senap, soltorkad tomat, kapris och vårlök.

Potatissallad på färskpotatis eller små delikatesspotatisar smaksatt med dressing på fransk Dijonsenap, vinäger och olivolja.

Potatissalladen håller sig i kylen och blir bara godare. Vanlig fast tärnad kokt potatis blir också mycket gott med dressingen.

6 portioner potatissallad

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis eller små delikatesspotatisar
  • 10 st soltorkade tomater i olja
  • 3 msk fransk Dijon senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 3 vårlökar eller en purjolök
  • 3 msk kapris
  • Gourmetsalt och nymalen svartpeppar

Tillagning

  1. Skrubba ev. potatisen. Skala bort fula delar.
  2. Koka färskpotatisen mjuk i ca 20 minuter. Låt svalna något.
  3. Strimla de soltorkade tomaterna.
  4. Blanda senap och vinäger i en stor skål.
  5. Vispa i oljan, droppvis i början.
  6. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  7. Dela potatisen i bitar förslagsvis i fyra eller halvor.
  8. Blanda med senapsdressingen i skålen.
  9. Strimla vårlöken och blanda i tillsammans med kapris och tomater.
  10. Potatissalladen är klar att servera.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer