Påsksnittar med ägg

Introduktion och förberedelse

Påsksnittar toppade med en röra av kokt hackat ägg, tärnad lax och färskost smaksatt med gräslök och en nypa curry. Ett tilltugg till påskbordet.

Forma ägg av röran med två skedar eller klicka ut på ljust rostat eller smörstekt bröd. Äggröran kan också läggas som fyllning mellan två skivor bröd. Skär till snittar.

Koktider för ägg hittar du här.

4 portioner påsksnittar med ägg

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 kokta ägg
  • 200 gram rökt eller gravad lax
  • 0,5 tsk curry
  • 50 gram färskost
  • 2 msk mjölk
  • Salt och vitpeppar
  • 2 msk färsk hackad gräslök
  • 4 - 8 skivor vitt bröd (2 stora eller 4 mindre snittar var)

Tillagning

  1. Koka ägg hårda och låt svalna.
  2. Hacka äggen och lägg i en bunke.
  3. Tärna lax smått. Hacka gräslök.
  4. Blanda ägg, lax, curry, färskost, mjölk samt hälften av gräslöken.
  5. Smaksätt äggröran med curry, salt och vitpeppar.
  6. Lägg på rostat eller smörstekt vitt bröd. Forma ”ägg” med två skedar eller klicka ut på brödet.
  7. Garnera med resterande gräslök.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-07

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.