Påsksnittar med ägg
Påsksnittar toppade med en röra av kokt hackat ägg, tärnad lax och färskost smaksatt med gräslök och en nypa curry. Ett tilltugg till påskbordet.
Forma ägg av röran med två skedar eller klicka ut på ljust rostat eller smörstekt bröd.
Koktider för ägg hittar du här.
Tillagning
- Koka ägg hårda och låt svalna.
- Hacka äggen och lägg i en bunke.
- Tärna lax smått. Hacka gräslök.
- Blanda ägg, lax, curry, färskost, mjölk samt hälften av gräslöken.
- Smaksätt äggröran med curry, salt och vitpeppar.
- Lägg på rostat eller smörstekt vitt bröd. Forma ägg med två skedar eller klicka ut på brödet.
- Garnera med resterande gräslök.
Variant
Äggröran kan också läggas som fyllning mellan två skivor bröd. Skär till snittar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 231 kcal