Parmesanflarn med solroskärnor

Goda som tilltugg, på buffé eller garnering till fisk- eller skaldjursrätter ex. skaldjurspasta eller grillad fisk med mera.
Som tilltugg med två vardera så blir det 9 portioner. Som garnering 18 stycken. Kan sparas i lufttät burk men är godast inom någon dag.
Solroskärnor är valfritt.

18 parmesanflarn

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 dl fint riven parmesan eller grana padano
  • 0,5 dl solroskärnor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv parmesanosten.
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  4. Strö ett ca 4 mm tjockt lager med ost i ett runt kakmått ca 7 cm i diameter.
  5. Strö några solroskärnor ovanpå osten.
  6. Upprepa till varje pamesanflarn med någon cm mellanrum på baklåtspappret (ev. får du ta en extra plåt).
  7. Grädda parmesanflarnen i mitten av ugnen tills flarnen fått lite färg, tar ca 5 minuter. Akta så att inte flarnen bränns - vänd ev. runt plåten om ugnen värmer ojämnt.
  8. Låt svalna på plåten.
E-mail
Inga röster än

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer