Myntate

Introduktion och förberedelse

Gör eget te av färska myntablad och vatten. Gott och uppfriskande myntate som får smak av mint. Du kan brygga teet i en tekanna eller direkt i tekoppar eller glas.

Använder du glaskanna eller te-glas så se till att de tål hett vatten och inte spricker.

Du kan även blanda med blad av citronmeliss, hallonblad och vinbärsblad. Gott i är också någon skiva citron samt färsk ingefära.

Du kan dubbla mängderna och göra en hel kanna med te på en gång såklart. Vidare kan man låta teet svalna och servera med is för iste.

1 kopp myntate

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 10-15 blad färsk mynta
  • 3 dl vatten

Tillagning

  1. Rensa myntan. Skölj myntabladen om du vill.
  2. Koka upp vatten.
  3. Lägg myntabladen i en tekanna, tekopp eller te-glas.
  4. Häll på hett vatten, rör om och låt dra i 2 minuter innan servering.
E-mail
Medel: 3.8 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-12

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.