Vinbärsbladste

Introduktion och förberedelse

Vinbärsblad blir jättegott te. Plocka blad och på med hett vatten så får du ett friskt och fräscht örtigt te med lite smak av vinbär.

Mest smak tycket jag det är i blad från svarta vinbär. Gott i är också några färska vinbär.

Du kan brygga teet i en tekanna eller direkt i tekoppar eller glas.

Använder du glaskanna eller te-glas så se till att de tål hett vatten och inte spricker.

Du kan dubbla mängderna och göra en hel kanna med te på en gång såklart.

Varianter

  • Du kan även blanda med blad av mynta, hallonblad, färsk citron, skivor av färsk ingefära och citronmeliss.
  • Vidare kan man låta teet svalna och servera med is för iste. Eller ställ i kylen när det svalnat och servera dagen efter som kallt vinbärsbladsvatten.

1 kopp vinbärsbladste

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 10 vinbäsblad
  • 3 dl vatten

Tillagning

  1. Rensa vinbärsbladen. Skölj bladen om du vill.
  2. Koka upp vatten.
  3. Lägg bladen i en tekanna, tekopp eller te-glas.
  4. Häll på hett vatten, rör om och låt dra i 2 minuter innan servering.
E-mail
Medel: 4.1 (19 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 1 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-12