Vinbärsbladste

Introduktion och förberedelse

Vinbärsblad blir jättegott te. Plocka blad och på med hett vatten så får du ett friskt och fräscht örtigt te med lite smak av vinbär.

Mest smak tycket jag det är i blad från svarta vinbär. Gott i är också några färska vinbär.

Du kan brygga teet i en tekanna eller direkt i tekoppar eller glas.

Använder du glaskanna eller te-glas så se till att de tål hett vatten och inte spricker.

Du kan även blanda med blad av mynta, hallonblad, färsk citron, skivor av färsk ingefära och citronmeliss.

Du kan dubbla mängderna och göra en hel kanna med te på en gång såklart.

Vidare kan man låta teet svalna och servera med is för iste. Eller ställ i kylen när det svalnat och servera dagen efter som kallt vinbärsbladsvatten.

1 kopp vinbärsbladste

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 10 vinbäsblad
  • 3 dl vatten

Tillagning

  1. Rensa vinbärsbladen. Skölj bladen om du vill.
  2. Koka upp vatten.
  3. Lägg bladen i en tekanna, tekopp eller te-glas.
  4. Häll på hett vatten, rör om och låt dra i 2 minuter innan servering.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-29

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.