Hallonbladste

Koka te med hallonblad. Ett jättegott te du kan garnera med färska hallon också. Får god hallonsmak.

Plocka späda blad från hallonbusken, lägg i kanna eller kopp samt fyll på med hett vatten så får du ett friskt och fräscht örtigt hallonbladste.

1 kopp hallonbladste

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 10 späda hallonblad
  • 3 dl vatten

Tillagning

  1. Rensa hallonbladen. Skölj bladen om du vill.
  2. Koka upp vatten.
  3. Lägg bladen i en tekanna, tekopp eller te-glas.
  4. Häll på hett vatten, rör om och låt dra i 2 minuter innan servering.

Varianter

  • Du kan brygga teet i en tekanna eller direkt i tekoppar eller glas.
  • Du kan även blanda med blad av mynta, vinbärsblad, citronmeliss, skivad citron och färsk ingefära. Kan även garneras med några färska hallon.

Tips

  • Använder du glaskanna eller the-glas så se till att de tål hett vatten och inte spricker.
  • Du kan dubbla mängderna och göra en hel kanna med te på en gång såklart.
  • Vidare kan man låta teet svalna och servera med is för iste.
E-mail
Medel: 4.2 (24 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 1 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-05-22