Hallonbladste
Koka te med hallonblad. Ett jättegott te du kan garnera med färska hallon också. Får god hallonsmak.
Plocka späda blad från hallonbusken, lägg i kanna eller kopp samt fyll på med hett vatten så får du ett friskt och fräscht örtigt hallonbladste.
Tillagning
- Rensa hallonbladen. Skölj bladen om du vill.
- Koka upp vatten.
- Lägg bladen i en tekanna, tekopp eller te-glas.
- Häll på hett vatten, rör om och låt dra i 2 minuter innan servering.
Varianter
- Du kan brygga teet i en tekanna eller direkt i tekoppar eller glas.
- Du kan även blanda med blad av mynta, vinbärsblad, citronmeliss, skivad citron och färsk ingefära. Kan även garneras med några färska hallon.
Tips
- Använder du glaskanna eller the-glas så se till att de tål hett vatten och inte spricker.
- Du kan dubbla mängderna och göra en hel kanna med te på en gång såklart.
- Vidare kan man låta teet svalna och servera med is för iste.
Uppskattat näringsvärde per portion: 1 kcal