Hallonbladste

Introduktion och förberedelse

Koka te med hallonblad. Ett jättegott te du kan garnera med färska hallon också. Får god hallonsmak.

Plocka späda blad och på med hett vatten så får du ett friskt och fräscht örtigt the.

Du kan brygga teet i en tekanna eller direkt i tekoppar eller glas.

Använder du glaskanna eller the-glas så se till att de tål hett vatten och inte spricker.

Du kan även blanda med blad av mynta, vinbärsblad, citronmeliss, skivad citron och färsk ingefära. Kan även garneras med några färska hallon.

Du kan dubbla mängderna och göra en hel kanna med te på en gång såklart. Vidare kan man låta teet svalna och servera med is för iste.

1 kopp hallonbladste

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 10 späda hallonblad
  • 3 dl vatten

Tillagning

  1. Rensa hallonbladen. Skölj bladen om du vill.
  2. Koka upp vatten.
  3. Lägg bladen i en tekanna, tekopp eller te-glas.
  4. Häll på hett vatten, rör om och låt dra i 2 minuter innan servering.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-12

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.