Milanopinnar

Mördegskakor med mandelmassa i mitten garnerade med mandel.
Du kan garnera med flagad eller fint skivad mandel med eller utan skal alternativt mandelspån (räkna en påse på 50 gram till 30 Milanopinnar).
Du behöver lite framförhållning då mördegen ska vila i någon timme i kylen innan du bakar med den.
Med strösocker blir mördegen knaprigare och med florsocker mjöligare om man önskar det.

30 stycken Milanopinnar

  • Förberedelse: 1 tim 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 1 tim 40 min

Ingredienser

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 200 gram smör
  • 0,75 dl florsocker eller strösocker
  • 1 äggula
  • 3 äggvitor
  • 200 gram mandelmassa
  • 1 äggvita till pensling
  • 0,5 dl strösocker till garnering
  • 50 gram flagad eller fint skivad till garnering

Tillagning

  1. Mät upp mjöl i en bunke.
  2. Tärna smöret och tillsätt tillsammans med socker och äggula.
  3. Blanda och knåda ihop till en mördeg.
  4. Slå in mördegen i plastfolie och lägg den att vila i kylen minst en timme.
  5. Riv mandelmassan på grovt rivjärn och blanda med äggvitor till en deg. Ett alternativ är att använda en matberedare med kniv.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Kavla ut mördegen på mjölat bakbord ca 4 mm tjock. Skär ut rektanglar på 6x8 cm i storlek.
  8. Lägg ca 1,5 msk mandelmassa längs ena långsidan och rulla ihop till rullar likt pinnar.
  9. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper med några cm mellanrum.
  10. Pensla pinnarna med äggvita och strö på någon nypa socker och mandel på varje pinne.
  11. Grädda Milanopinnarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg.
  12. Ta ut och låt svalna på galler. Förvaras i lufttät burk.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer