Maränger med mandel
Maränger med mandel som goda och rätt enkla att baka.
Tillagning
- Sätt ugnen på 130 grader vanlig ugn - ej varmluft.
- Vispa äggvitorna med citronsaften några minuter på låg hastighet.
- Tillsätt 100 gram strösocker och kör på mellanhastighet med elvispen några minuter.
- Tillsätt sedan resten av strösockret samt vaniljsocker och vispa till ett fast skum.
- Sikta ner florsockret och vänd runt det med en slickepott.
- Klicka ut maränger med en stor slev på en plåt med bakplåtspapper.
- Strö över och fördela mandel på varje maräng.
- Baka dem i en timme.
- Låt svalna på plåten. Håller sig rätt knapriga 1 - 2 dagar och blir sedan segare.
Serveringsförslag
- Passar som de är på kakfat, fika eller utflykt.
- Eller till desserter som marängsviss, bärsviss, rabarbersviss, bananasplit, vaniljglass med bär och grädde, glasscoupe med mera.
Portionsberäkning
Det blir ca 16 stora maränger lagom till en vardera som fika eller dubbelt så många små maränger.
Satsen kan även delas på hälften eller bara vispas av 2 äggvitor för ännu färre maränger.
Hållbarhet
Dessa maränger håller bara något dygn och blir segare och segare efter tid. Så baka dem och använd dem samma dag eller dagen efter. Du kan baka Italienska maränger som håller sig knapriga längre om du vill.
Uppskattat näringsvärde per portion: 389 kcal