Maränger med mandel

Goda maränger som är enkla att baka. Passar som de är eller till desserter som marängsviss med mera.

16 maränger med mandel

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 8 äggvitor
  • 1 tsk citronsaft
  • 250 gram strösocker
  • 250 gram florsocker
  • 25 gram vaniljsocker
  • 60 gram flagad mandel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 130 grader vanlig ugn - ej varmluft.
  2. Vispa äggvitorna med citronsaften några minuter på låg hastighet.
  3. Tillsätt 100 gram strösocker och kör på mellanhastighet med elvispen några minuter.
  4. Tillsätt sedan resten av strösockret samt vaniljsocker och vispa till ett fast skum.
  5. Sikta ner florsockret och vänd runt det med en slickepott.
  6. Klicka ut maränger med en stor slev på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Strö över mandel.
  8. Baka dem i en timme.
  9. Låt svalna på plåten. Håller sig några dagar.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Godaste fisken på grillen

Lägg en bit lax, gör fiskspett eller grilla en hel fisk. Det lyxigaste man kan laga i Portugal och Spanien är fin fisk - det har vi  faktiskt rätt gott utbud av i Svenska fiskdiskar - speciellt lax. Servera med god färskpotatis, citron och en sås och grönsallad och kanske lite extra grillade grönsaker. Svårare behöver det inte vara. Och nyttit och fräscht blir det. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer