Kycklingmarinad

Introduktion och förberedelse

En god och smakrik marinad till all slags kyckling men även kalkon, ljust kött som fläskfilé, karré och liknande.

Passar till

Kycklingfilé, kycklinglårfilé, hel kyckling, kycklingklubbor, kycklingvingar eller kycklingdelar från en styckad kyckling.

Varianter

Du kan såklart ha andra kryddor i kycklingmarinaden - några förslag jag tycker passar att variera med är något av följande:

  • 1 tsk paprikapulver - milt, starkt eller rökt paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk garam masala eller curry
  • 2 msk tandoori pasta
  • 2 msk ostronsås

4 portioner kycklingmarinad marinad till kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk honung

Tillagning

  1. Blanda kycklingmarinaden i en skål.
  2. Vänd ner kycklingen så att alla bitar får marinad på sig.
  3. Nu kan du tillaga kycklingen i ugnen eller på grillen eller låta kycklingen stå och marinera i kylen från någon timme till något dygn.
E-mail
Medel: 4 (53 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 75 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-25