Kycklingmarinad
Introduktion och förberedelse
En god och smakrik marinad till all slags kyckling men även kalkon, ljust kött som fläskfilé, karré och liknande.
Passar till
Kycklingfilé, kycklinglårfilé, hel kyckling, kycklingklubbor, kycklingvingar eller kycklingdelar från en styckad kyckling.
Varianter
Du kan såklart ha andra kryddor i kycklingmarinaden - några förslag jag tycker passar att variera med är något av följande:
- 1 tsk paprikapulver - milt, starkt eller rökt paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk garam masala eller curry
- 2 msk tandoori pasta
- 2 msk ostronsås
Tillagning
- Blanda kycklingmarinaden i en skål.
- Vänd ner kycklingen så att alla bitar får marinad på sig.
- Nu kan du tillaga kycklingen i ugnen eller på grillen eller låta kycklingen stå och marinera i kylen från någon timme till något dygn.
Uppskattat näringsvärde per portion: 75 kcal