Kycklingmarinad med citron, ingefära och chili
En marinad som också funkar som glace och sås. Kycklingmarinad med citron, ingefära och chili.
Tillagning
- Skala och riv ingefäran fint i en skål.
- Blanda i salt, peppar, olja, soja, sambal oelek, sweet chili och citronsaft.
- Vänd i kycklingen och låt marinera så länge du vill. Kan lagas direkt men blir godast om de får stå över natten i kylen.
Användning
- Passar till att ugnsstekta eller grilla kycklinglår, kycklingvingar, kycklingklubbor, kycklingfilé eller kycklingspett.
- Vänd kycklingdelarna i marinaden och laga direkt i ugnen. Ett alternativ som också blir mycket gott är att först bryna kycklingdelarna i smör, salt och peppar. Vänd dem sedan i marinaden.
- Här hittar du mer tips på att stycka hel kyckling, tillagning och tillbehör.
- Fler marinader och kycklingrecept finns också.
Varianter
- Chilin i receptet är i form av Sambal Oelek en chilipasta samt söt chilisås från Asien. Dessa kan bytas mot färsk hackad chili av valfri sort ex. röda thaichilis.
- Gillar du vitlök så kan du ha i en halv pressad vitlök i kycklingmarinaden.
Förslag med marinerad kyckling i ugnen
Stek kycklingdelarna på 225 grader i 15 minuter, sänk värmen och stek klart på 200 grader i 15 minuter till.
Kycklingen är genomstekt när den har en innertemperatur på 70-75 grader - ett förslag är att laga kycklinglår i ugn eller så styckar du en hel färsk kyckling svensk fin gårdskyckling - jättegott.
Kycklinghalvor går också fint. Hel kyckling kan du steka med marinaden i en ugnsform eller i en stekpåse.
Kan marineras i god tid
Låt gärna kycklingen ligga att marinera över natten i kylen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 64 kcal