Kycklingmarinad med citron, ingefära och chili

En marinad som också funkar som glace och sås. Kycklingmarinad med citron, ingefära och chili.

Kycklingmarinad till 1 kg kyckling

  • Förberedelse:
  • Tillagning:
  • Klart på:

Ingredienser

  • 2 msk rapsolja eller annan matolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk sambal oelek
  • 0,5 msk citronsaft
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk sweet chili-sås

Tillagning

  1. Skala och riv ingefäran fint i en skål.
  2. Blanda i salt, peppar, olja, soja, sambal oelek, sweet chili och citronsaft.
  3. Vänd i kycklingen och låt marinera så länge du vill. Kan lagas direkt men blir godast om de får stå över natten i kylen.

Användning

  • Passar till att ugnsstekta eller grilla kycklinglår, kycklingvingar, kycklingklubbor, kycklingfilé eller kycklingspett.
  • Vänd kycklingdelarna i marinaden och laga direkt i ugnen. Ett alternativ som också blir mycket gott är att först bryna kycklingdelarna i smör, salt och peppar. Vänd dem sedan i marinaden.
  • Här hittar du mer tips på att stycka hel kyckling, tillagning och tillbehör.
  • Fler marinader och kycklingrecept finns också.

Varianter

  • Chilin i receptet är i form av Sambal Oelek en chilipasta samt söt chilisås från Asien. Dessa kan bytas mot färsk hackad chili av valfri sort ex. röda thaichilis.
  • Gillar du vitlök så kan du ha i en halv pressad vitlök i kycklingmarinaden.

Förslag med marinerad kyckling i ugnen

Stek kycklingdelarna på 225 grader i 15 minuter, sänk värmen och stek klart på 200 grader i 15 minuter till.

Kycklingen är genomstekt när den har en innertemperatur på 70-75 grader - ett förslag är att laga kycklinglår i ugn eller så styckar du en hel färsk kyckling svensk fin gårdskyckling - jättegott.

Kycklinghalvor går också fint. Hel kyckling kan du steka med marinaden i en ugnsform eller i en stekpåse.

Kan marineras i god tid

Låt gärna kycklingen ligga att marinera över natten i kylen.

E-mail
Medel: 4.1 (29 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 64 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-21