Kyckling i kokosmjölk kycklinggryta

Kyckling i kokosmjölk. En variant på kycklinggryta på thaivis med kycklingfilé, kokosmjölk, röd curry och grönsaker. Servera kycklinggrytan med thairis eller äggnudlar.
Räkna ca 400 gram kycklingfilé.
Du kan variera kycklinggrytan med grön currypasta istället för röd; lägga till grönsaker som röd paprika, zucchini, groddar, ananas, champinjoner, morot, palsternacka; vidare ha i färsk hackad ingefära, thaibasilika, citrongräs, mer chilifrukt, limeblad, limesaft, råsocker, sesamolja. Välj de ingredienser du har hemma eller gillar.
Du kan byta kycklingfiléerna mot annan del av kycklingen som urbenade lår, kycklingdelar med ben delade i mindre bitar (ta då ca 600 gram).

4 portioner kycking i kokosmjölk kycklinggryta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram kycklingfilé
  • 400 gram mini-majs
  • 125 gram frysta haricots verts
  • 200 gram bambuskott, skurna på längden
  • 1 tsk jordnöts- eller matolja
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 burk, ca 400 ml, kokosmjölk
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk asiatisk fisksås

Tillagning

  1. Förbered tillbehör som att sätta på ris. Vill du ha nudlar till så kan du koka dem efter du kokt kycklinggrytan.
  2. Skär kycklingen i lagom 2x2 cm stora bitar.
  3. Dela majsen på längden. Dela tinade haricots verts på mitten.
  4. Häll olja i en stor stekpanna, stekgryta eller wokpanna
  5. Fräs först kycklingbitarna en stund så att de får färg.
  6. Tillsätt currypastan, kokosmjölken, socker och fisksås. Koka någon minut.
  7. Tillsätt grönsakerna som majs, haricots verts och bambuskott. Låt koka någon minut till. Smaka av med salt och ev. mer currypasta.
  8. Servera kyckling i kokosmjölk med ris eller nudlar.
E-mail
Medel: 3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Följ Receptfavoriter på sociala medier

Kolla in Receptfavoriters Facebook, Youtube-kanal, Instagram och Pinterest.

Längst ner på varje sida samt inne på varje recept hittar du länkarna till Receptfavoriter på sociala medier.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer