Köttfärskorvar i tomatsås
Köttfärskorvar eller en variant på köttbullar eller köttfärsbiffar i tomatsås.
Lättlagad köttfärs formad som korvar eller järpar i god mustig tomatsås i ugnen. Går att laga med valfri färs som nötfärs, blandfärs, fläskfärs, viltfärs, lammfärs eller formbar sojafärs.
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
- Blanda köttfärs, kummin, salt, peppar, pressad vitlök, ägg och ströbröd till en köttfärsröra.
- Forma till korvar ca 15 cm långa och 2 cm breda, lägg i en ugnssäker form smord med lite olja eller smör.
- Ugnstek köttfärskorvarna i mitten av ugnen i 10 minuter tills dom fått färg.Gör under tiden iordning tomatsåsen: Skala och hacka lök.
- Fräs den i smör, margarin eller olivolja i en kastrull några minuter.
- Tillsätt socker, krossade tomater, salt, peppar samt vinäger och koka under tiden köttet får färg.
- Förbered kokt pasta eller klyftpotatis om du vill ha det till: skala potatis, klyfta den och vänd i olja, salt och peppar i en stor ugnspanna eller ugnsbleck. Stek tills de fått färg och är mjuka i 20 minuter i mitten av ugnen.
- Ta ut köttet och häll tomatsåsen över korvarna samt strö över riven ost. Sätt in i ugnen igen i ca 15 minuter.
- Låt dressingen stå i kylskåpet ca 10 minuter.
- Servera köttfärskorvarna i tomatsåsen med pasta eller valfritt tillbehör som ex. klyftpotatis, kokta grönsaker, grönsallad samt ev. tärnade tomater.
Serveringsförslag
Gott med pasta som tagliatelle eller klyftpotatis samt gärna en grönsallad, kokta grönsaker som morot, broccoli och blomkål samt tärnade tomater till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 426 kcal