Caesarsallad till många
Laga en jättestor Caesarsallad för 10 gäster. Caesarsallad med romansallad, knaprig bacon, krutonger och parmesan samt Caesardressing förstås.
Tillagning
- Blanda dressing om du inte köpt färdig.
- Stek bacon knaprig i en ugnsform på 175 grader i cirka 15 minuter.
- Låt svalna och hacka sedan i bitar.
- Skär bröd i tärningar. Blanda med olivolja och stek gyllene i panna eller rosta i ung.
- Skölj och dela tomater.
- Hyvla ost.
- Skölj och riv isär salladsblad grovt.
- Blanda i en skål med dressingen. Du kan också servera dressing i en skål bredvid.
- Lägg upp på fat eller skål.
- Blanda bacon, tomat och ost i salladen.
- Servera krutongerna i en skål vid sidan (de mjuknar annars) eller strö dem över caesarsalladen vid servering.
Varianter
- Du kan fuska med färdig caesardressing eller laga egen Caesardressing. I korthet smaksätter du vanlig majonnäs med pressad vitlök, riven parmesanost samt lite hackade sardeller och smakar av med salt.
- Hittar du inte romansallad kan du ta och blanda lite andra sorter som isberg, frisé och lollo rosso. Istället för parmesan kan du ta Grana padano-ost.
- Bacon kan bytas mot Italienskt fläsk pancetta, kalkonbacon eller annat rökt fläsk.
- Du kan servera dressingen bredvid i en skål. Då håller sig salladen fräsch om den serveras under längre tid på buffé.
Uppskattat näringsvärde per portion: 302 kcal