Jättestor Ceasarsallad recept

Ceasarsallad för 10 gäster. Ceasarsallad med knaprig bacon, krutonger och parmesan.
Här har jag valt att fuska med färdig ceasardressing men den kan du såklart göra själv. Du hittar recept här på receptfavoriter. I korthet smaksätter du vanlig majonnäs med pressad vitlök, riven parmesanost samt hackade sardeller och smakar av.
Hittar du inte romansallad kan du ta och blanda lite andra sorter som isberg, frisé och lollo rosso.
Du kan servera dressingen bredvid i en skål. Då håller sig salladen fräsch om den serveras under längre tid på buffé.

10 portioner ceasarsallad

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 3 dl färdig ceasardressing eller blanda 2,5 dl majonnäs med 1 klyfta vitlök, 1 dl riven parmesan, 0,5 dl citronsaft och 4 msk hackade sardeller.
  • 3 huvud romansallad
  • 5 skivor vitt bröd
  • 2 msk olivolja
  • 100 gram hyvlad parmesan eller riven på påse (2x80 g)
  • 1 pkt bacon
  • 1 pkt cocktailtomater

Tillagning

  1. Blanda dressing om du inte köpt färdig.
  2. Stek bacon knaprig i en ugnsform på 175 grader i cirka 15 minuter.
  3. Låt svalna och hacka sedan i bitar.
  4. Skär bröd i tärningar. Blanda med olivolja och stek gyllene i panna eller rosta i ung.
  5. Skölj och dela tomater.
  6. Hyvla ost.
  7. Skölj och riv isär salladsblad grovt.
  8. Blanda i en skål med dressingen. Du kan också servera dressing i en skål bredvid.
  9. Lägg upp på fat eller skål.
  10. Blanda bacon, tomat och ost i salladen.
  11. Servera krutongerna i en skål vid sidan (de mjuknar annars) eller strö dem över ceasarsalladen vid servering.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer