Söt stark hemgjord senap

Introduktion och förberedelse

Söt och stark hemgjord senap gjord med senapspulver, socker, vatten och ättika.

En kallrörd senap som är lätt att göra. Låt gärna stå och bli rundare i smaken något dygn i kylen.

Tjocklek

När du blandat senapspulver, ättika och olja så kan du vänta 10 minuter och låta den svälla innan du tillsätter några msk vatten lite taget tills du tycker det blir lagom tjock senap.

Tycker du att din senap är för tunn så kan du tillsätta mer senapspulver och smaka av med lite extra ättika och salt.

Varianter

  • Vill du ha mindre socker i senapen kan du laga denna senap på med mer senapspulver.
  • Vill du ha lite smak på senapsen så kan du ta i någon tsk torkad dragon.
  • Byt ut vatten mot någon msk whisky, calvados eller konjak.
  • Du kan byta hälften av sockret mot honung.

3 dl senap

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 dl senapspulver typ Colmans
  • 2 dl florsocker
  • 1 krm salt
  • 3 msk ättikssprit, 12%
  • 2 msk matolja som rapsolja, majsolja eller solrosolja
  • 1-3 msk vatten

Tillagning

  1. Blanda senapspulver, florsocker och salt i en bunke.
  2. Rör ner ättika samt olja. Vänta i 10 minuter så att senapen får svälla.
  3. Tillsätt förslagsvis 1-3 msk vatten till önskad tjocklek.
  4. Häll senapen på en glasburk med lock.
  5. Låt gärna senapen stå svalt en till några dagar innan servering.
E-mail
Medel: 3.8 (63 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 35 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-12-22