Söt stark hemgjord senap

En mycket söt och stark hemgjord senap gjord med senapspulver, florsocker, ättika och olja.

En kallrörd senap som är lätt att göra. Låt stå och bli rundare i smaken något dygn i kylen.

1,8 dl senap

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 dag
  • Klart på: 1 dag 5 min

Ingredienser

  • 1 dl senapspulver typ Colmans
  • 2 dl florsocker
  • 1 krm salt
  • 1,5 msk matolja som rapsolja, majsolja eller solrosolja
  • 2,5 msk ättikssprit, 12%

Tillagning

  1. Blanda senapspulver, florsocker och salt i en bunke.
  2. Rör i olja och lite ättika i taget till önskad tjocklek.
  3. Vill du ha lite lösare senap kan du tillsätta några tsk vatten i taget till önskad tjocklek.
  4. För över senapen till en glasburk eller plastburk med lock.
  5. Låt senapen stå svalt en till några dagar innan servering så den mognar i smaken.
Senapspulver, florsocker och salt mäts upp i en skål.
Senapspulver, florsocker och salt mäts upp i en skål.
Rör i olja och lite ättika i taget till önskad tjocklek.
Rör i olja och lite ättika i taget till önskad tjocklek.

Varianter

  • Vill du ha en lite mindre söt senap så kan du prova min senap med mer senapspulver och råsocker.
  • Vill du ha lite smak på senapen så kan du ta i någon tsk torkad dragon.
  • Du kan byta hälften av sockret mot honung.
E-mail
Medel: 3.6 (146 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 35 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-12-21