Gratinerad aubergine

Gratinerad aubergine eller äggplanta med tomat, zucchini, vitlök, olivolja, persilja och riven mozzarellaost.

Varva i en ugnsform och baka tills gratängen har fin färg.

Gott som grönsakstillbehör. GI-vänligt, LCHF och nyttigt.

4 portioner gratinerad aubergine

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 400 gram aubergine
  • 2 bifftomater
  • 400 gram zucchini
  • 4 msk olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 dl riven mozzarellaost
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och skär aubergine i skivor, ca 0,5 cm tjocka.
  3. Stek aubergineskivorna i lite olivolja någon minut på varje sida.
  4. Skölj och skär zucchini och tomater i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  5. Hacka persilja och lägg i en skål.
  6. Skala och pressa vitlök och tillsätt till persiljan.
  7. Blanda i riven ost till en röra.
  8. Varva skivorna av aubergine, zucchini och tomater i en ugnsform. Häll över några msk olivolja.
  9. Bred ut oströran över grönsakerna.
  10. Strö över lite svartpeppar.
  11. Gratinera i 20 minuter eller tills osten fått fin färg i mitten av ugnen.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-08

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.