Gratinerad aubergine

Gratinerad aubergine eller äggplanta med tomat, zucchini, vitlök, olivolja, persilja och riven mozzarellaost.
Gott som tillbehör. GI-vänligt och nyttigt.

4 portioner gratinerad aubergine

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 400 gram aubergine
  • 2 bifftomater
  • 400 gram zucchini
  • 4 msk olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 dl riven mozzarellaost
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och skär aubergine i skivor, ca 0,5 cm tjocka.
  3. Stek aubergineskivorna i lite olivolja någon minut på varje sida.
  4. Skölj och skär zucchini och tomater i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  5. Hacka persilja och lägg i en skål.
  6. Skala och pressa vitlök och tillsätt till persiljan.
  7. Blanda i riven ost till en röra.
  8. Varva skivorna av aubergine, zucchini och tomater i en ugnsform. Häll över några msk olivolja.
  9. Bred ut oströran över grönsakerna.
  10. Strö över lite svartpeppar.
  11. Gratinera i 20 minuter eller tills osten fått fin färg i mitten av ugnen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat