Gratinerad aubergine

Gratinerad aubergine eller äggplanta med tomat, zucchini, vitlök, olivolja, persilja och riven mozzarellaost.

Varva i en ugnsform och baka tills gratängen har fin färg.

Gott som grönsakstillbehör. GI-vänligt, LCHF och nyttigt.

4 portioner gratinerad aubergine

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 400 gram aubergine
  • 2 bifftomater
  • 400 gram zucchini
  • 4 msk olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 dl riven mozzarellaost
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och skär aubergine i skivor, ca 0,5 cm tjocka.
  3. Stek aubergineskivorna i lite olivolja någon minut på varje sida.
  4. Skölj och skär zucchini och tomater i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  5. Hacka persilja och lägg i en skål.
  6. Skala och pressa vitlök och tillsätt till persiljan.
  7. Blanda i riven ost till en röra.
  8. Varva skivorna av aubergine, zucchini och tomater i en ugnsform. Häll över några msk olivolja.
  9. Bred ut oströran över grönsakerna.
  10. Strö över lite svartpeppar.
  11. Gratinera i 20 minuter eller tills osten fått fin färg i mitten av ugnen.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-08

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept