Entrecotespett med kikärts- och fetaostsallad

Grillade entrecotespett med kikärts- och fetaostsallad. LCHF eller GI-anpassat med salladen som tillbehör. Matig med kikärtor och god salt smak av fetaost.

Räkna 4 skivor entrecote på 130-150 gram eller en bit hel entrecote ca 500-600 gram.

4 portioner entrecotespett

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram entrecote
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Kikärtssallad med fetaost: 3 dl kokta kikärter
  • 200 gram fetaost
  • 1 rödlök
  • 2 stora tomater
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 65 gram grönsallad
  • 3 msk god olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Lägg träspett i blöt så de inte brinner upp på grillen sedan.
  2. Gör kikärtssallad: koka kikärter enligt paket och låt svalna. Koka gärna en större omgång i förväg. Resterande kokta kikärter kan du spara och frysa in i påsar till nästa gång du behöver kikärter. Använder du kokta kikärter från burk så skölj dem i durkslag först.
  3. Lägg kikärterna i en salladskål.
  4. Tärna eller smula ner fetaosten i skålen.
  5. Skala och hacka rödlöken. Lägg i skålen.
  6. Skölj och skär tomat i tärningar. Lägg i skålen.
  7. Skölj och hacka bladpersilja grovt. Lägg i skålen.
  8. Blanda i olivolja, vinäger samt salt och peppar. Hit kan du förbereda salladen och förvara i kylen.
  9. Skölj och dela grovt salladsblad och vänd i salladen.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Servera kikärtssalladen på fat eller i salladsskål till entrecotspetten.
  12. Entrecotespett: dela entrecotekötter i bitar och trä på spetten. Pensla med olivolja, salta och peppra dem.
  13. Grilla entrecotespetten några minuter runt om tills de har fin färg och är stekta som du vill ha dem - genomgrillade, röda eller medium.
  14. Servera entrecotespetten till kikärt- och fetaostsalladen.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer