Entrecotespett med kikärts- och fetaostsallad
Grillade entrecotespett med kikärts- och fetaostsallad.
LCHF eller GI-anpassat med salladen som tillbehör.
Matig sallad med kikärtor och god salt smak av fetaost.
Tillagning
- Lägg träspett i blöt så de inte brinner upp på grillen sedan.
- Gör kikärtssallad: koka kikärter enligt paket och låt svalna. Koka gärna en större omgång i förväg. Resterande kokta kikärter kan du spara och frysa in i påsar till nästa gång du behöver kikärter. Använder du kokta kikärter från burk så skölj dem i durkslag först.
- Lägg kikärterna i en salladskål.
- Tärna eller smula ner fetaosten i skålen.
- Skala och hacka rödlöken. Lägg i skålen.
- Skölj och skär tomat i tärningar. Lägg i skålen.
- Skölj och hacka bladpersilja grovt. Lägg i skålen.
- Blanda i olivolja, vinäger samt salt och peppar. Hit kan du förbereda salladen och förvara i kylen.
- Skölj och dela grovt salladsblad och vänd i salladen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera kikärtssalladen på fat eller i salladsskål till entrecotspetten.
- Entrecotespett: dela entrecotekötter i bitar och trä på spetten. Pensla med olivolja, salta och peppra dem.
- Grilla entrecotespetten några minuter runt om tills de har fin färg och är stekta som du vill ha dem - genomgrillade, röda eller medium.
- Servera entrecotespetten till kikärt- och fetaostsalladen.
Portionsberäkning entrecote
Räkna 4 skivor entrecote på 130-150 gram eller en liten bit hel entrecote ca 500-600 gram.
Uppskattat näringsvärde per portion: 462 kcal