Entrecotespett med kikärts- och fetaostsallad

Grillad entrecote på spett med en frisk, fräsch och salt kikärtssallad.
Räkna 4 skivor entrecote på 130-150 gram eller en bit hel entrecote ca 500-600 gram.

4 portioner entrecotespett

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram entrecote
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Kikärtssallad med fetaost: 3 dl kokta kikärter
  • 200 gram fetaost
  • 1 rödlök
  • 2 stora tomater
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 65 gram grönsallad
  • 3 msk god olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Lägg träspett i blöt så de inte brinner upp på grillen sedan.
  2. Gör kikärtssallad: koka kikärter enligt paket och låt svalna. Koka gärna en större omgång i förväg. Resterande kokta kikärter kan du spara och frysa in i påsar till nästa gång du behöver kikärter. Använder du kokta kikärter från burk så skölj dem i durkslag först.
  3. Lägg kikärterna i en salladskål.
  4. Tärna eller smula ner fetaosten i skålen.
  5. Skala och hacka rödlöken. Lägg i skålen.
  6. Skölj och skär tomat i tärningar. Lägg i skålen.
  7. Skölj och hacka bladpersilja grovt. Lägg i skålen.
  8. Blanda i olivolja, vinäger samt salt och peppar. Hit kan du förbereda salladen och förvara i kylen.
  9. Skölj och dela grovt salladsblad och vänd i salladen.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Servera kikärtssalladen på fat eller i salladsskål till entrecotspetten.
  12. Entrecotespett: dela entrecotekötter i bitar och trä på spetten. Pensla med olivolja, salta och peppra dem.
  13. Grilla entrecotespetten några minuter runt om tills de har fin färg och är stekta som du vill ha dem - genomgrillade, röda eller medium.
  14. Servera entrecotespetten till kikärt- och fetaostsalladen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer