Cumberlandsås

Introduktion och förberedelse för tillagning

Cumberlandsås som är klassisk till paté med saltgurka och en god blandad sallad. Såsen håller sig länge i kylen.

Grunden är en svartvinbärsgele som du smälter och blandar med kryddor, sherry och brandy.

Självklart kan du variera med kryddor du gillar, lite curry är exempelvis gott i såsen.

10 portioner Cumberlandsås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 400 gram svartvinbärsgele
  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 2 tsk senapspulver
  • 2 krm torkad mald ingefära
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 dl torr sherry (Fino)
  • 0,5 dl konjak eller brandy

Tillagning

  1. Smält gelen i en kastrull.
  2. Skölj citrusfrukter och riv skal samt pressa ur saft.
  3. Tillsätt till gelen tillsammans med kryddorna och spriten.
  4. Häll över i en burk eller skål och låt cumberlandsåsen svalna samt ställ i kylen något dygn att få smak.
E-mail
Medel: 3.9 (9 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-01-08

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.