Crepes med choklad

Introduktion och förberedelse för tillagning

Crêpes med choklad. Franska för pannkakor med choklad. Toppa crêpes med bitar av choklad och låt dem smälta eller ringla över chokladsås du gjort själv eller ta köpt chokladsås som Oboy.

Om du vill kan du 1,5 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl till nedan recept. Räkna att du får ut ca 12 crepes.

Gott är också crêpes med Nutella - bred ut några msk när du vänt pannkakan första gången så det smälter.

6 portioner crepes med choklad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör eller margarin
  • 50 gram smör eller flytande margarin att steka i
  • 200 gram ljus eller mörk choklad i bitar

Tillagning

  1. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke.
  2. Rör ned 2 dl mjölk och vispa ut klumparna.
  3. Vispa sedan ut resten av mjölken samt äggen till en jämn smet.
  4. Låt helst crêpessmeten stå fem minuter till en timme så att mjölet får svälla. Det går såklart bra att steka direkt också.
  5. Värm en stekpanna, pannkakslägg eller crêpespanna.
  6. Tillsätt en tsk smör i pannan.
  7. Grädda tunna crêpes på ca 1 dl smet åt gången. Ha något under maxvärme när du gräddar första sidan. Grädda tills crêpsen har fått fin färg. Vänd den sedan och sänk värmen till medelvärme. Ringla över choklad sås eller lägg på några bitar choklad.
  8. Grädda klart i några minuter till.
  9. Vik sedan ihop två gånger.
  10. Servera crêpsen som de är eller med någon kula vaniljglass.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.