Chokladsorbet sorbet med choklad

Chokladsorbet. Hemgjord sorbet med choklad blir bäst i glassmaskin men kan också göra egen chokladsorbet i vanlig frys genom att du fryser chokladsorbeten i en burk som du tar ut och rör om då och då.

5 dl chokladsorbet

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • 250 g mörk fin choklad 70%
  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker

Tillagning

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål.
  2. Smält chokladen i vattenbad eller mikron under omrörning.
  3. Koka under tiden upp vatten och socker så sockret smälter. Ta åt sidan och låt svalna något.
  4. Häll sockerlagen över chokladen under omrörning.
  5. Låt sorbetsmeten svalna till rumstemperatur innan den hälls i glassmaskinen och körs till sorbet.
  6. Eller häll sorbetsmeten i en form typ plastburk och ställ i frysen två timmar - rör varje halvtimme.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer