Chokladsorbet

Chokladsorbet av mörk fin choklad, socker och vatten.

Blir bäst i glassmaskin men kan också göra sorbeten i vanlig frys genom att du fryser chokladblandningen i en burk som du tar ut och rör om då och då.

5 dl chokladsorbet

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • 250 g mörk fin choklad 70%
  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker

Tillagning

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål.
  2. Smält chokladen i vattenbad eller mikron under omrörning.
  3. Koka under tiden upp vatten och socker så sockret smälter. Ta åt sidan och låt svalna något.
  4. Häll sockerlagen över chokladen under omrörning.
  5. Låt sorbetsmeten svalna till rumstemperatur innan den hälls i glassmaskinen och körs till sorbet.
  6. Eller häll sorbetsmeten i en form typ plastburk och ställ i frysen två timmar - rör varje halvtimme.
E-mail
Medel: 2.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-11

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept