Chokladdoppade kokoskakor

Introduktion och förberedelse

Kakor med kokos doppade i choklad är lätt att göra och blir mycket goda. Gott till fika och kakfat. En variant på vanliga kokoskakor.

35 st chokladdoppade kokoskakor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 200 g riven kokos
  • 100 gram mörk eller ljus choklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Blanda ägg och socker.
  4. Tillsätt kokos och sedan smöret. Rör ihop till en smet.
  5. Låt kokossmeten svälla 10 min så håller de formen bättre (kokosen sväller).
  6. Klicka ut kokossmeten på en plåt med bakplåtspapper i lagom stora kokostoppar.
  7. Grädda kokoskakorna mitt i ugnen ca 15 minuter.
  8. Låt kokoskakorna svalna.
  9. Bryt chokladen i bitar och smält i en bunke över varmt vattenbad eller i mikron.
  10. Doppa kokoskakorna i chokladen. Lättast är att doppa botten men man kan också doppa toppen eller ringla över chokladen. Ställ att stelna på bakplåtspapper.
  11. Förvara de chokladdoppade kokoskakorna i lufttät burk.
E-mail
Medel: 3.5 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-31

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.