Chokladdoppade kokoskakor

Introduktion och förberedelse

Kakor med kokos doppade i choklad är lätt att göra och blir mycket goda. Gott till fika och kakfat. En variant på vanliga kokoskakor.

35 st chokladdoppade kokoskakor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 200 g riven kokos
  • 100 gram mörk eller ljus choklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Blanda ägg och socker.
  4. Tillsätt kokos och sedan smöret. Rör ihop till en smet.
  5. Låt kokossmeten svälla 10 min så håller de formen bättre (kokosen sväller).
  6. Klicka ut kokossmeten på en plåt med bakplåtspapper i lagom stora kokostoppar.
  7. Grädda kokoskakorna mitt i ugnen ca 15 minuter.
  8. Låt kokoskakorna svalna.
  9. Bryt chokladen i bitar och smält i en bunke över varmt vattenbad eller i mikron.
  10. Doppa kokoskakorna i chokladen. Lättast är att doppa botten men man kan också doppa toppen eller ringla över chokladen. Ställ att stelna på bakplåtspapper.
  11. Förvara de chokladdoppade kokoskakorna i lufttät burk.
E-mail
Medel: 3.5 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-31

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer