Chokladdoppade kokoskakor

Kakor med kokos doppade i choklad är lätt att göra och blir mycket goda. Gott till fika och kakfat. En variant på vanliga kokoskakor.

35 st chokladdoppade kokoskakor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 200 g riven kokos
  • 100 gram mörk eller ljus choklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Blanda ägg och socker.
  4. Tillsätt kokos och sedan smöret. Rör ihop till en smet.
  5. Låt kokossmeten svälla 10 min så håller de formen bättre (kokosen sväller).
  6. Klicka ut kokossmeten på en plåt med bakplåtspapper i lagom stora kokostoppar.
  7. Grädda kokoskakorna mitt i ugnen ca 15 minuter.
  8. Låt kokoskakorna svalna.
  9. Bryt chokladen i bitar och smält i en bunke över varmt vattenbad eller i mikron.
  10. Doppa kokoskakorna i chokladen. Lättast är att doppa botten men man kan också doppa toppen eller ringla över chokladen. Ställ att stelna på bakplåtspapper.
  11. Förvara de chokladdoppade kokoskakorna i lufttät burk.
E-mail
Medel: 3.5 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-31

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.