Bloody Mary

Introduktion och förberedelse

Bloody Mary är en klassisk drink med tomatjuice, vodka, worcestershiresås och tabasco.

Bloody Mary sägs vara döpt efter en Maria den I av England som var katolik och lät avrätta många protestanter.

Överkurs är att göra egen tomatjuice.

Blir också en god alkoholfri drink utan vodka och kallas då Virgin Mary.

Servering

  • Drinken kan - förutom som longdrink, till fördrink eller fest - serveras till frukost.
  • Garnera och servera med en bit färsk stjälk selleri som drinkpinne.
  • Man kan också ha i några droppar citronsaft om man gillar det.
  • Vidare kan man mala över lite svartpeppar, sätta dit en skiva färsk citron, ha oliver till på drinkpinne, ha en stav morot i samt servera med sugrör.

1 Bloody Mary

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 12 cl tomatjuice
  • 4-6 cl vodka
  • 2 stänk worcestershiresås
  • 1 stänk tabasco
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 stjälk selleri
  • 1 skiva citron eller klyfta

Tillagning

  1. Skaka alla ingredienser i en shaker med några iskuber.
  2. Häll i ett högt glas.
  3. Mal över lite svartpeppar.
  4. Dekorera med en sellerikvist och en citronskiva.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-14

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.