Björns blandsallad
Introduktion och förberedelse
En god blandad sallad med gurka, råriven morot, tomat, oliver, rödlök och purjolök. En slags råkostsallad. Salladen passar till det mesta.
Du kan också riva i rödkål, vitkål, äpple och/eller ha i salladsblad som isberg, spenat, mache eller ruccola.
Denna sallad blandade min kompis Björn ihop till lunchen.
Tillagning
- Skölj och skär gurka och tomater i bitar ca 2x2 cm. Lägg i en stor skål.
- Skala morötter.
- Riv morötterna fint eller grövre och blanda i skålen.
- Skölj och grovhacka oliver eller behåll dem hela om du använder ex. kalamataoliver med kärna. Tillsätt till skålen.
- Skala och hacka rödlök fint samt tillsätt i skålen.
- Skölj, dela och strimla purjolöken fint och tillsätt den.
- Pressa över en fjärdedels citron samt tillsätt olivolja, salt och peppar.
- Björns blandsallad är klar att serveras i skål eller på fat.