Renskav med kantareller

Renskav med kantareller eller annan svamp. Grädde, Dijonsenap och lök ger god smak åt renskaven.
Istället för kantareller kan du ta skogschampinjon eller vanlig champinjon eller valfri matsvamp. Torkad trattkantarell funkar utmärkt.
Servera med kokt potatis, pressad potatis, pasta som tagliatelle, råris, ris eller valfritt tillbehör.
Här har jag räknat 1 paket renskav som vägde 240 gram - man kan ta mer upp till 500 gram om man vill.

4 portioner renskav med kantareller

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl förvälld svamp som kantareller, ca 1 liter färsk svamp
  • 240 gram renskav
  • 4 msk smör
  • 1 msk olja
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 2,5 dl grädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk ljus japansk soja eller 1 tsk kinesisk
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm salt
  • 4 msk hackad persilja att garnera med

Tillagning

  1. Ta ur renskaven ur paketet och skär den i tärningar. Lägg på en tallrik att tina medan du hackar lök och fräser svamp.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Rensa och hacka kantarellerna om du ej använder förvälld svamp.
  4. Fräs löken i en msk olja. Lägg över på en tallrik.
  5. Fräs svampen i en torr panna några minuter tills den tappat det mesta av sin vätska.
  6. Tillsätt sedan 2 msk smör och fräs någon minut. Lägg över på tallriken med löken.
  7. Bryn renskaven i 2 msk smör runt om några minuter.
  8. Tillsätt lök och svamp samt rör om.
  9. Rör i mjölet.
  10. Vispa i vatten och grädde samt koka upp och låt koka på låg värme i minst 5 minuter.
  11. Smaksätt renskaven med Dijonsenap, soja, peppar och salt.
  12. Renskav med kantareller är klart att servera med önskat tillbehör som ex. kokt potatis, pressad potatis, pasta eller ris.
  13. Garnera ev. med hackad persilja.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer