Viltskavsgryta renskavsgryta

Viltskavsgryta. Gryta med viltskav eller renskav. Servera hemlagad viltskavsgryta eller renskavsgryta med pressad potatis eller kokt potatis.
Saltgurka och rårörda lingon är gott till.
Om du vill kan du ha i torkad trattkantarell eller färska kantareller i grytan. Man kan också smaksätta med messmör.

4 portioner viltskavsgryta renskavsgryta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 250 gram viltskav eller renskav
  • 2 gula lök
  • 1 finhackad vitlök
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 krm torkad timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk krossade enbär
  • 1 msk vinbärsgelé
  • 1 msk soja
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och hacka lök samt vitlök.
  2. Fräs i stekpanna eller stekgryta tillsammans med vitlöken i en klick smör tills löken är mjuk.
  3. Lägg åt sidan på en tallrik.
  4. Fräs viltskaven eller renskaven i lite smör så att den blir lätt brynt.
  5. Tillsätt vetemjöl och rör om.
  6. Tillsätt lök, kryddor samt 1 dl vatten och sedan grädde och vinbärsgele samt soja.
  7. Låt koka 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera viltskavsgrytan eller renskavsgrytan till pressad potatis. Saltgurka och rårörda lingon är gott till också.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Kräftknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjurs- och kräftknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. En  jättebra present att ta med på kräftskivan. 

Läs mer

Sponsrat

Lingon - skogens röda guld

Skogen kryllar av lingon - det röda guldet. Här hittar du lingonrecept som lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer