Renskav med gnocchi

En slags pyttipanna som är snabb och enkel att laga med renskav, färsk gnocchi, cocktailtomater och svamp. Blir lika gott med älgskav eller annat skavt viltkött. 

Tillbehör: Till pytten kan du ha tomatsås och persiljepesto som på bilden. Tomatsås och valfri pesto kan du laga själv eller köpa färdigt - räkna en burk tomatsås och en liten burk pesto. Vidare är det gott med en sallad till. 

Variationer: Vill du ha mer sås? Häll i ett paket grädde 3 dl så får du en riktigt smaskig gräddstuvad gnocchipytt. Stuvar du pytten kan du även smaksätta med några msk crème fraiche, tsk Dijonsenap och krm dragon - eller några krossade enbär, mesost och lingon. Annat som passar att fräsa med i pytten är hel bladspenat, grovt hackad broccoli, strimlad purjolök, tärnad grön paprika, strimlad salladskål, strimlad rödkål eller annan kål, tärnad morot, tärnad rotselleri med mera. Blir också gott med souvas - rökt renstek - istället för renskav. Vidare kan man ta annat strimlat viltkött av älg som älgskav, strimlad kyckling eller gris. Köttfärs av olika sort funkar med. För vegetarisk och vegan variant så kan du ta välja lämplig sojafärs, quorn, tzay eller Oumph. Eller strimlade soltorkade tomater och stora kokta vita bönor. 

Du kan laga hemgjorda gnocchis också. Då fräser och vänder du i de kokta gnocchisarna sist och serverar direkt. 

4 portioner

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 800 gram färsk gnocchi, två påsar
  • 400 gram renskav
  • 2 msk rapsolja eller matolja
  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 gram matsvamp som skogschampinjon, kantareller eller valfri sort
  • 250 gram cocktailtomater
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk persilja att garnera med (valfritt)

Tillagning

  1. Fräs renskaven i olja och smör. Den kan stekas direkt från frysen. Fräs några minuter och låt den bli brynt. Rör om då och då. Salta och peppra.
  2. Skala och hacka löken under tiden du steker. Tillsätt löken och fräs någon minut till.
  3. Skölj svamp och skär i tärningar eller skivor. Tillsätt svampen samt fräs någon minut till.
  4. Skölj tomater och dela dem. Tillsätt tomater, en skvätt vatten och gnocchis. Fräs i ca fem minuter tills gnocchin är varm och har fin färg. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera gnocchi- och renskavspytten med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer