Quorn med pepparrotssås

Här stekt och gratinerad med paprika samt mozzarella. Gott till är kokt potatis och mozzarellagratäng med aubergine, zucchini och tomat.

Gott till är också ris, råris, quinoa eller pasta som skruvar eller tagliatelle. Även fräst spenat, kokt morot, kokt broccoli eller blomkål passar till.

Du kan använda färsk finriven pepparrot som det är mer klös i. Eller från tub eller burk vilket är lite smidigare men inte smakar lika starkt. Smaka av såsen så den blir så start du vill ha den. Man kan också servera med extra pepparrot bredvid så får den som vill ta extra.

4 portioner quorn med pepparrotssås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 bitar quornfilé
  • 1 röd paprika
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 mozzarellaost
  • Pepparrotssås: 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk, standard
  • 3 msk grädde (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 4 msk finriven pepparrot

Tillagning

  1. Skrubba och skölj potatis och koka den mjuk i ca 25 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Förbered och grädda mozzarellagratäng med aubergine om du vill ha det till (sök recept här på receptfavoriter).
  4. Pepparrotssås: Fräs smöret i en såskastrull.
  5. Pudra över mjölet och rör ut det med en visp.
  6. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner.
  7. Låt såsen koka på låg värme medan potatisen kokar klart och rör då och då så att den inte bränns.
  8. Skala och finriv färsk pepparrot om du köpt det.
  9. Smaka av såsen med lite grädde, salt, peppar samt riven pepparrot.
  10. Skölj, dela och kärna ur samt strimla paprikan.
  11. Stek quornfiléerna i lite olivolja så att de får färg på båda sidor och är genomvarma. Lägg över i en gratängform.
  12. Stek paprikastrimlorna i lite olivolja några minuter tills de fått färg.
  13. Lägg paprikan över quornfiléerna. Salt och peppra.
  14. Dela mozzarellaosten och skär den i skivor och fördela på paprikan.
  15. Sätt in i ugnen och låt osten smälta ca 10 minuter.
  16. Servera de gratinerade quornfiléerna med pepparrotssåsen, kokt potatis och ev. mozzarellagratängen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer