Pulled beef burgare

Pulled beef burgare med långkokt oxbringa i Briochebröd, grönsallad, coleslaw, kimchi, äppelrelish och skivad tomat. Detta tar ett tag att laga om du ska göra allt från grunden men väl värt det. 

Du kan köpa färdig kimchi, coleslaw samt även pulled beef. Äppelrelish är valfritt - du kan ta picklad rödlök eller Bostongurka istället. Godast blir det om du lagar allt själv men då får du ha några dagars framförhållning. Kimchin ska jäsa några dagar. Pulled beef ska marinera någon dag men sen tar den 3-4 timmar i ugnen. Du hittar recept här på hemgjord kimchi, äppelrelish samt coleslaw.

8 pulled beef burgare

  • Förberedelse: 12 tim
  • Tillagning: 4 tim 15 min
  • Klart på: 16 tim 15 min

Ingredienser

  • 8 Brioche hamburgerbröd
  • 300 gram coleslaw
  • 65 gram blandad grönsallad typ Bistro, Grill eller Toscansk
  • 3 tomater
  • 300 gram kimchi
  • Pulled beef: 1,4 kg oxbringa
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk kummin
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 4 röda chilifrukter
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 liter äppelmust
  • 1 lageröl (33 cl)
  • 1 dl äppelvinäger
  • 4 msk socker
  • 0,5 dl barbequesås (valfritt)
  • 0,5 dl hackad färsk koriander till garnering (eller bladpersilja)

Tillagning

  1. Börja med att marinera köttet dagen innan. Mortla kummin och fänkål. Lägg med köttet i en skål eller dubbel fryspåse.
  2. Tillsätt salt, socker, svartpeppar, chilipulver och paprika.
  3. Dela chilin på längden och ta bort kärnorna. Strimla chilin grovt och lägg i en matberedare eller stor mortel.
  4. Skala lök och vitlök. Hacka grovt och mixa med chilin i matberedaren eller stöt till en pasta i mortel. Kan också hackas fint för hand.
  5. Tillsätt kryddpastan tillsammans med 2 dl av äppelmusten till köttet.
  6. Vänd runt så att allt blandas, förslut och låt stå i kylen över natten att marinera.
  7. Dags att laga köttet: Sätt ugnen 150 grader.
  8. Lägg oxbringan med marinaden i en stekgryta eller ugnsfast form.
  9. Tillsätt resten av äppelmusten, öl samt vinäger.
  10. Sätt på lock eller täck med folie.
  11. Stek oxbringan i mitten av ugnen i 3,5-4 timmar. Ta ut och vänd på köttet tre gånger under tiden.
  12. Låt oxbringan få lite färg sista halvtimmen. Ta bort locket eller folien och höj temperaturen till 175 grader. Ös köttet med stekskyn några gånger.
  13. Ta ut och låt köttet svalna.
  14. Dra isär och strimla köttet med två gafflar eller händerna.
  15. Blanda i stekskyn samt barbequesås (valfritt). Lägg upp på fat. Hit kan du förbereda och ha i kylen.
  16. Oxbringan kan serveras kall men är godast direkt från ugnen ljummen eller om du vill förbereda den innan och ha i kylen och sedan värma den till servering så funkar det utmärkt. Garnera ev. med hackad bladpersilja eller färsk koriander.
  17. Dags att servera burgarna: Skölj salladen.
  18. Skölj och skär tomater i skivor.
  19. Grilla eller rosta bröden.
  20. Servering: bred några msk majonnäs på det undre brödet.
  21. Lägg på coleslaw, pulled beef, kimchi, sallad, två skivor tomat samt toppa med bröd.
  22. Servera burgarna direkt som de är eller med önskade tillbehör.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer