Pulled beef burgare

Introduktion och förberedelse

Pulled beef burgare med långkokt oxbringa i Briochebröd, grönsallad, coleslaw, kimchi, äppelrelish och skivad tomat.

Framförhållning

  • Godast blir det om du lagar allt själv men då får du ha några dagars framförhållning och planering. Det är främst kimchin som ska jäsa några dagar men den kan man också köpa färdig.
  • Pulled beef ska marinera någon dag men sen tar den 3-4 timmar i ugnen.

Du hittar recept här på hemgjord kimchi, äppelrelish samt coleslaw.

Äppelrelish kan du byta mot picklad rödlök eller Bostongurka.

Burgare med långstekt oxbringa och goda tillbehör
Oxbringa passar utmärkt till att steka lång tid till pulled beef och fylla i hamburgerbröd eller Briochebröd samt servera med tillbehör som grönsallad, coleslaw, kimchi, äppelrelish och skivad tomat eller det du gillar.

8 pulled beef burgare

  • Förberedelse: 12 tim
  • Tillagning: 4 tim 15 min
  • Klart på: 16 tim 15 min

Ingredienser

  • 8 Brioche hamburgerbröd
  • 300 gram coleslaw
  • 65 gram blandad grönsallad typ Bistro, Grill eller Toscansk
  • 3 tomater
  • 300 gram kimchi
  • Pulled beef: 1,4 kg oxbringa
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk kummin
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 4 röda chilifrukter
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 liter äppelmust
  • 1 lageröl (33 cl)
  • 1 dl äppelvinäger
  • 4 msk socker
  • 0,5 dl barbequesås (valfritt)
  • 0,5 dl hackad färsk koriander till garnering (eller bladpersilja)

Tillagning

  1. Börja med att marinera köttet dagen innan. Mortla kummin och fänkål. Lägg med köttet i en skål eller dubbel fryspåse.
  2. Tillsätt salt, socker, svartpeppar, chilipulver och paprika.
  3. Dela chilin på längden och ta bort kärnorna. Strimla chilin grovt och lägg i en matberedare eller stor mortel.
  4. Skala lök och vitlök. Hacka grovt och mixa med chilin i matberedaren eller stöt till en pasta i mortel. Kan också hackas fint för hand.
  5. Tillsätt kryddpastan tillsammans med 2 dl av äppelmusten till köttet.
  6. Vänd runt så att allt blandas, förslut och låt stå i kylen över natten att marinera.
  7. Dags att laga köttet: Sätt ugnen 150 grader.
  8. Lägg oxbringan med marinaden i en stekgryta eller ugnsfast form.
  9. Tillsätt resten av äppelmusten, öl samt vinäger.
  10. Sätt på lock eller täck med folie.
  11. Stek oxbringan i mitten av ugnen i 3,5-4 timmar. Ta ut och vänd på köttet tre gånger under tiden.
  12. Låt oxbringan få lite färg sista halvtimmen. Ta bort locket eller folien och höj temperaturen till 175 grader. Ös köttet med stekskyn några gånger.
  13. Ta ut och låt köttet svalna.
  14. Dra isär och strimla köttet med två gafflar eller händerna.
  15. Blanda i stekskyn samt barbequesås (valfritt). Lägg upp på fat. Hit kan du förbereda och ha i kylen.
  16. Oxbringan kan serveras kall men är godast direkt från ugnen ljummen eller om du vill förbereda den innan och ha i kylen och sedan värma den till servering så funkar det utmärkt. Garnera ev. med hackad bladpersilja eller färsk koriander.
  17. Dags att servera burgarna: Skölj salladen.
  18. Skölj och skär tomater i skivor.
  19. Grilla eller rosta bröden.
  20. Servering: bred några msk majonnäs på det undre brödet.
  21. Lägg på coleslaw, pulled beef, kimchi, sallad, två skivor tomat samt toppa med bröd.
  22. Servera burgarna direkt som de är eller med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4.8 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 521 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-06-01