Kimchi burgare

Kimchiburgare. En grillad burgare med koreansk surkål, majo, grönsallad och skivad tomat i Brioche-bröd.
Kimchi är en variant på surkål med massor av chili, ingefära och vitlök. Ger en god pikant touch i burgare. Nyttigt är det också. Finns att köpa färdig eller jäst egen kimchi - sök recept här på receptfavoriter.se. Då får du ha några dagars framförhållning då kimchin ska jäsa några dagar först.
Här serverad med vanlig surkål blandad med matyoghurt - dubbelt surkål alltså! Du kan ta andra tillbehör som du gillar förstås - några förslag är: coleslaw, bönsallad, klyftpotatis, pommes med mera.

4 kimchiburgare

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram nötfärs
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 Brioche hamburgerbröd
  • 0,5 dl majonnäs
  • 40 gram grönsallad
  • 1,5 tomater
  • 250 gram kimchi

Tillagning

  1. Dela upp nötfärsen i portioner. Forma runda hamburgare ca 10 cm diameter.
  2. Skölj salladen. Skölj och skär tomater i skivor.
  3. Grilla eller stek hamburgarna några minuter på varje sida till önskad stekgrad ex. medium som är rosa i mitten. Salta och peppra dem. Rör dem ej förrän de fått färg så lossnar de lättare från galler och panna. Ta av den från värmen och låt dem gärna vila några minuter.
  4. Grilla eller rosta bröden.
  5. Servering: bred några msk majonnäs på det undre brödet.
  6. Lägg på sallad, burgare, två skivor tomat, en hög kimchi (utan lag) samt toppa med bröd.
  7. Servera kimchiburgarna direkt med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Lamm på flera vis

Vad sägs om helgmiddag och mys med en god doftande vitlöksspäckad lammstek serverad med en reducerad rödvinssås, timjan och krämig fransk potatisgratäng. Lägg till ett fylligt rödvin som fransk Syrah - gillar du lamm så är påsken kanon!

Läs mer

Tänk allt gott man kan laga med ägg

Läs på om ägg inför påska. Här hittar du allt om ägg i matlagning, recept och tips. Ägg har unika egenskaper och utan dem hade vi inte haft många rätter som maränger, såser och bakverk.

Läs mer