Pulled högrev

Introduktion och förberedelse

Långstekt eller pulled högrev i stekgryta i ugnen blir mycket mör och god med lök, vitlök, BBQ-sås och piri-piri.

Högreven kan du servera med valfria tillbehör. Garnera gärna med färsk koriander.

Några förslag på servering:

Pulled högrev serverad som burgare på tallrik
Pulled högrev serverad som burgare med honungsrostad potatis och sallad med svarta bönor.

8 portioner pulled högrev

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 4 tim 40 min
  • Klart på: 4 tim 50 min

Ingredienser

  • ca 1,3 kg högrev
  • 3 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 dl BBQ-sås
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 piri-piri eller annan valfri chili efter smak

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala och strimla löken. Lägg i en stekgryta med lock.
  3. Skala och dela vitlöken grovt. Tillsätt den.
  4. Skölj och skär av fästen på chilin. Hacka i grova bitar och tillsätt den.
  5. Tillsätt BBQ-sås, salt och peppar.
  6. Stek högreven i ugnen med lock tills den faller sönder i köttet. Det tar ca 4,5 timmar.
  7. Ta upp köttet och låt det svalna något så att du kan dra isär samt grovt hacka sönder köttet med en kniv och gaffel.
  8. Lägg tillbaka köttet i grytan och blanda runt med löken och stekskyn. Nu är högreven klar att serveras. Den kan förberedas innan och förvaras i kylen samt sedan värmas till servering.
  9. Servera högreven med önskade tillbehör. Se förslag ovan.
E-mail
Medel: 3.5 (127 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 344 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-30