Potatissallad med yoghurt, äpple och rödlök

En god, smal och nyttig potatissallad med turkisk eller grekisk matyoghurt samt smak av sött äpple och fyllig rödlök.

God till grillat, rostbiff eller hel grillad kyckling. Gott till är också klyftade tomater, rostad lök, syltlök samt grönsallad.

4 portioner potatissallad med yoghurt

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 600 g kokt (fast) potatis, skalad och tärnad
  • 1 rödlök, skivad
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 äpple
  • 2 dl matyoghurt, typ grekisk eller turkisk matyoghurt

Tillagning

  1. Skala och tärna potatis i ca 2x2 cm bitar.
  2. Koka potatisen mjuk i ca 10 minuter, häll av och låt den svalna.
  3. Skala och skiva rödlöken så tunt du kan. Lägg i en stor skål (kan vara den som potatissalladen serveras i). Häll på vinäger och tillsätt vinäger, salt och vitpeppar. Krama och arbeta in saltet och låt stå i att mjukna i 5 minuter.
  4. Skala ev. äpplet. Eller skölj det.
  5. Riv äpplet eller tärna det så fint du kan. Blanda med löken.
  6. Vänd i yoghurt och tillsätt potatisen samt blanda runt.
  7. Smaka ev. av med mer salt och peppar.
  8. Servera potatissalladen direkt eller förvara övertäckt i kylen till servering.
E-mail
Medel: 3.7 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer