Potatissallad med yoghurt, äpple och rödlök

En god, smal och nyttig potatissallad med turkisk eller grekisk matyoghurt samt smak av sött äpple och fyllig rödlök.

God till grillat, rostbiff eller hel grillad kyckling. Gott till är också klyftade tomater, rostad lök, syltlök samt grönsallad.

4 portioner potatissallad med yoghurt

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 600 g kokt (fast) potatis, skalad och tärnad
  • 1 rödlök, skivad
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 äpple
  • 2 dl matyoghurt, typ grekisk eller turkisk matyoghurt

Tillagning

  1. Skala och tärna potatis i ca 2x2 cm bitar.
  2. Koka potatisen mjuk i ca 10 minuter, häll av och låt den svalna.
  3. Skala och skiva rödlöken så tunt du kan. Lägg i en stor skål (kan vara den som potatissalladen serveras i). Häll på vinäger och tillsätt vinäger, salt och vitpeppar. Krama och arbeta in saltet och låt stå i att mjukna i 5 minuter.
  4. Skala ev. äpplet. Eller skölj det.
  5. Riv äpplet eller tärna det så fint du kan. Blanda med löken.
  6. Vänd i yoghurt och tillsätt potatisen samt blanda runt.
  7. Smaka ev. av med mer salt och peppar.
  8. Servera potatissalladen direkt eller förvara övertäckt i kylen till servering.
E-mail
Medel: 3.7 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer